Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Flest mulig førsteklassinger i SFO

Halvdan Skard (Ap) mener rabattordningene for SFO er for dårlige, sammenlignet med barnehagene.

Foto: TORE GURIBY

De fleste førsteklassinger er med i skolefritidsordningen (SFO), men ikke alle. Dermed blir det unødvendige forskjeller ungene imellom. Dette uroer Arbeiderpartiet.

Det burde være slik at alle klassekamerater hadde mulighet til å være sammen også etter skoletid i SFO. Det burde også være slik at alle skolebarna hadde lik mulighet til å få leksehjelp, når den gis i SFO.

Dersom grunnen til at et barn ikke deltar i SFO, er at familien ikke har råd, vil vi gjøre noe med det.

Nå er det allerede i Bærum en viss prisrabatt i SFO for familier med dårlig råd. Men ordningen er dårligere enn den som vi har i barnehagene. Dermed kan noen foreldre oppleve at de ikke lenger får rabatt når barnet kommer opp i SFO-alder, selv om økonomien deres ikke er blitt bedre. Arbeiderpartiet har foreslått at rabatten i SFO skal forbedres til å bli som for barnehagene. Det har vi ikke fått høyresiden med på.

Flere familier kan oppleve at det er for dyrt å ha barn både i barnehage og SFO, og de velger barnehagen for det yngre barnet og ikke SFO for førsteklassingen. Arbeiderpartiet vil derfor innføre søskenmoderasjon for de med barn både i SFO og barnehage.

Arbeiderpartiet har som mål at SFO skal bli gratis for førsteklassingene. Da må nok staten bidra med midler til kommuneøkonomien, slik Arbeiderpartiet har foreslått i Stortinget. Det må ikke stå på foreldrenes økonomi hvorvidt barnet får delta i SFO.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.