Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Flere sommerjobber for ungdom

Sommerjobb er noe veldig mange har gode minner om. Enten det har vært å jobbe i butikk, på diverse sommerskoler eller kanskje på en gård. Mange ungdommer ønsker seg naturligvis det samme i dag, enten det bare er for å skaffe seg lommepenger til ferien eller kjøpe seg en bolig i fremtiden. Problemet er at det er stor rift blant Bærums ungdommer om å skaffe seg sommerjobb. Tilbudet av sommerjobber er lavt, og etterspørselen etter de samme få jobbene høy. Det er kanskje noe som vil bli enda tydeligere i den tiden vi er i nå og tiden fremover.

Da jeg gikk på videregående, og blant flere av de jeg kjenner som går på videregående i dag, er det mange som har sendt ut flere titalls søknader, besøkt bedrifter og nesten tryglet om å få seg en sommerjobb. Likevel fikk de nei eller så fikk de ikke svar i det hele tatt. Det er utrolig synd. Ikke bare fordi lommepenger er praktisk å ha, men også fordi er det én ting vi vet, så er det at arbeidserfaring er noe man må ha for å få seg en god jobb i fremtiden. 

Dessverre er det ofte den aller mest sårbare gruppen ungdommer dette går utover. Det er ofte de uten foreldre i lederposisjoner eller de uten gode kontaktnettverk, som rammes hardest. Derfor er det alltid gledelig å høre om Ikhlaq Khan og Marie P sin innsats for å skaffe ungdom sommerjobb innen privat næringsliv år etter år.

Men her mener altså Høyre at kommunen kan gjøre en større innsats som arbeidsgiver. Gjennom kommunes ulike tjenester, som i parker, omsorgshjem og svømmehaller, bør det være gode muligheter for unge å skaffe seg en sommerjobb. Kanskje man også kan ansette noen som er ekstra flinke i IT og programmering hos administrasjonen? Mulighetene er mange.

Ikke bare vil sommerjobb i kommunen være bra for oss ungdommer. Det vil også være en flott måte å vise frem Bærum som en attraktiv kommune å jobbe i, der det er mange gode kollegaer og flotte karrieremuligheter. 

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.