Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Flere må forstå verdien av å verne naturen rundt seg

En fantastisk fin første søndag i september gjorde at mange søker seg til Sæteren gård, eller bare gå en tur i marka for å oppleve naturens stillhet og ro. I et samfunn hvor alt går raskere og raskere, er jeg overbevist om naturopplevelser bare vil bli en enda viktigere motvekt til kostbare fritidsaktiviteter.

Det koster ingenting å gå en tur i naturen, men gevinsten for kropp og sjel er uvurderlig. Derfor er kom deg ut-dagen så viktig i dagens samfunn. Denne nærheten til naturen er en av de viktigste grunnene til at jeg har engasjert meg i Miljøpartiet De Grønne. Naturen er stor og mektig, og i alle tider har mennesket følt seg lite i møtet med naturen. Så små har vi følt oss at vi har trodd at våre handlinger ikke kan påvirke naturen. At den tåler alt vi mennesker finner på å gjøre, som å bygge i utkanten av Tanumplatået eller legge kunstgress på Smiejordet.

Men det er feil. Over årene har vi gjort så mange små inngrep at resultatet er blitt stort. Verdens natur er nå i krise. Det er i dag 60 prosent færre ville dyr i verden enn det var for 50 år siden. Vi har pøst ut så mange millioner tonn klimagasser at endringene kommer raskt, kanskje for raskt til at naturen klarer å henge med. Skal vi klare å snu denne utviklingen og ta vare på det biologiske mangfoldet rundt Oslofjorden og i Bærumsmarka, er vi helt avhengig av å få flere mennesker til å forstå hva som står på spill.

Jeg tror den beste måten vi får det til på, er å gå på tur og sette pris på friluftsliv og naturopplevelser. Da forstår man fort verdien av å verne naturen rundt seg. De Grønne vil gjøre det enda lettere å komme seg ut på tur nær der man bor, sånn som man kan oppleve en søndag fra Øverland Gård og opp mot Sæteren Gård.

Derfor kjemper vi i MDG for å verne natur, insekter og dyr slik at også barna våre skal få oppleve storslåtte friluftsopplevelser, både i Marka og i nye utbyggingsområder som Fornebu.

Nå fikk vi også anerkjennelse for det ved å bli kåret til «folkets friluftsparti» i en landsomfattende undersøkelse gjort av Norsk Friluftsliv. Over 3 av 10 (32 prosent) av de spurte mener MDG er best på å fremme natur- og friluftsliv. Det tenker vi å fortsette med de neste årene i Bærum kommunestyre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.