Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Flatehugst rundt Østernvann

– En skulle tro at rekreasjonsverdien i disse områdene var såpass erkjent at kommunen passet bedre på, skriver innsenderen. Her fra Lathusåsen ved Fossum.

– En skulle tro at rekreasjonsverdien i disse områdene var såpass erkjent at kommunen passet bedre på, skriver innsenderen. Her fra Lathusåsen ved Fossum.

FOTO: PRIVAT

Så har det skjedd igjen. Friluftsinteressene er hverken blitt konsultert eller tatt hensyn til i de senere dagers hugstaktivitet i turområdene rundt Fossum idrettsanlegg og Østernvann.

Det er nesten ikke til å fatte at ikke Bærum kommune interesserer seg for hva Løvenskiold foretar seg i ett av Bærums mest tilgjengelige og mest brukte turområder.

En skulle tro at rekreasjonsverdien i disse områdene var såpass erkjent at kommunen passet bedre på.

Om kommunen har slått seg til ro med at loven er på grunneiers side, så ingenting nytter, så burde den i hvert fall kunne ta initiativ til å etablere en dialog med Løvenskiold og prøve å unngå de mest uheldige skadeverk.

Å bare videreføre skogsdriften her som om samfunnet ikke har forandret seg på 200 år, må være urimelig.

I motsetning til hvordan Oslo kommune drifter sine skoger i marka, bedriver Løvenskiold i dette området flatehugst.

Dette er en driftsform som EU ønsker å forby for å nå klimamålene. At Norges Skogeierforbund er imot EUs oppfatning ligger i sakens natur, og dreier seg om økonomi.

En kunne ha ønsket seg at deler av flatehugstområdene, særlig tett på Østernvann og i buffersonen rundt industrianlegget, kunnet vært spart ved å anvende plukkhugstmetoder så sårene og innsynet ble mer skånsomt. Men, nei, kommunen har ikke fattet interesse, dessverre.

Kommunens representanter og Friluftsrådet anmodes om å ta en befaring og melde tilbake, er sånn det ser ut nå greit?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.