Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fjernpolitireformen og Frp

POLITI: - Antall pågripelser er sunket dramatisk, mange saker henlegges, legevakten ansetter vektere, politikammeret er helgestengt, handelsstanden har gitt opp å anmelde tyverier og så videre, skriver innsenderen.

Budstikka har i høst flommet over av historier om alvorlig svekket politi i Asker og Bærum.

Antall pågripelser er sunket dramatisk, mange saker henlegges, legevakten ansetter vektere, politikammeret er helgestengt, handelsstanden har gitt opp å anmelde tyverier og så videre.

Les også: Gi oss politiet tilbake

Les også: Reformen som rakner

Ida Ohme Pedersen fra Bærum Frp skriver 21. november:

«Vi forsøkte å påvirke internt, men når alle de andre partiene i både Asker og Bærum mente det var en god idé at vi ble en del av Oslo politidistrikt, så kom Fremskrittspartiet dessverre til kort.»

Ingen partier i Bærum ønsket dette, men her er det rikspolitikken som gjelder.

Fjernpolitireformen er trumfet igjennom av Frp, Høyre og Venstre.

Dersom Pedersen virkelig er opptatt av reversering, bør hun melde seg inn i Senterpartiet som konsekvent bekjemper av reformen.

Budstikka er bekymret for om Akershusbenken på Stortinget får tid (og vilje) til å fronte lokale saker.

Vi kan berolige med at vår mann, Sigbjørn Gjelsvik, kjemper for Bærums interesser. Google Gjelsvik og Budstikka og få åtte treff – alle fra i høst. Tre innlegg om politireformen samt spørsmål til justisminister Per-Willy Amundsen om vektere på legevakten.

Stortingsrepresentant Hårek Elvenes sitter i forsvarskomiteen og har neppe tid til å tenke på svekket politi i Asker og Bærum. 1. september skrev han i Budstikka: «Vi har mest og best politi.» Han fortsetter: «Tilgjengelige politiressurser i Asker og Bærum er økt med sammenslåingen med Oslo politidistrikt. Politikraften i vårt område er landets sterkeste. Over 3.000 politifolk er tilgjengelig.»

Beroliget?

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler