Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fjerning av formuesskatten betyr kutt i velferd i Bærum

Åsmund Aukrust (36, til venstre) er stortingsrepresentant og står på 4. plass på Aps liste ved høstens valg. Tobias Hangaard Linge (24) står på 7. plass.

Åsmund Aukrust (36, til venstre) er stortingsrepresentant og står på 4. plass på Aps liste ved høstens valg. Tobias Hangaard Linge (24) står på 7. plass.

Foto: STORTINGET/ERLEND BIRKELAND

Høyres skattepolitikk er rigget for å øke forskjellene i landet vårt, og kutt i formuesskatten vil kun føre til at de på toppen stikker ifra. Nå er det på tide at Høyre forholder seg til fakta om formuesskatten.

Høsten 2020 kom en rapport, bestilt av regjeringen selv, som slo fast en gang for alle at en redusering i formuesskatt ikke bidrar til å skape flere jobber. 

Faktisk viste den det helt motsatte; at økt formuesskatt bidrar til å skape jobber. Ikke nok med det, effekten er sterkest for små og mellomstore bedrifter – stikk motsatt av det milliardær Hilde Midthjell hevdet i Budstikka 3.8.

Med Høyres formuesskattekutt vil Bærum kommune miste nær en halv milliard kroner i inntekter i en tid der vi trenger å investere i vår felles velferd. I Aps alternative statsbudsjett ville Bærum fått 67 millioner kroner mer – dette er penger vi vil bruke på å ansette flere lærere, styrke bemanningen på sykehjem og ikke minst sørge for at alle barn og unge kan delta i idrett og kultur.

Når 3.300 barn og unge vokser opp i fattigdom i Asker og Bærum, tusenvis står utenfor arbeidslivet og mange studenter lever under fattigdomsgrensen, vil aldri vårt svar være å kutte i skattene til dem som har mest. 

Ap er helt tydelige: Tiden da forskjellene mellom folk øker er forbi – nå er det vanlige folks tur.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.