Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fjæra og skogen skal være for alle

Bærum kommune er et veldig godt sted å bo. Vi har både sjø og skog og en fantastisk nærhet til gode naturopplevelser. Vi har et unikt friluftsliv, som mange er glade i. Det er derfor viktig å fortsatt verne om allemannsretten i kommunen, og ikke privatisere strandsonen eller markagrensen. Bærum SV vil ta vare på naturen så de som kommer etter oss også får oppleve enhetlig landskap og et rikt biologisk mangfold.

Vi er opptatt av at det fortsatt skal være gratis og lett tilgjengelig å bruke naturen. Allemannsretten sikrer oss retten til å ha et aktivt friluftsliv, og vi vil hegne om denne for å sikre alles mulighet til å bruke våre fantastiske områder. Dette har vi alltid med oss i planarbeidet i kommunen.

Det er helsefremmende for både kropp og sjel å være aktiv i skog og mark og fjæra.
Gode naturopplevelser er med på å bygge god helse, skape lokal tilhørighet og bidra til respekt og kunnskap om naturen. Vi vet at kommunens barnehager og skoler er flittige brukere av både sjø og skog, og det er viktig for oss å fortsatt legge til rette for dette og øke kunnskapen om naturen for våre barn og ungdom, slik at alle tar med seg gode opplevelser inn i voksenlivet.

Kunnskap om fjæra og strandlivet er utrolig viktig for å hindre drukningsulykker. Vi har nettopp vært gjennom en måned hvor det har vært mange unødige dødsfall i våre nærområder. Vi vil ikke miste våre innbyggere, og derfor er det veldig viktig for oss å legge til rette for god undervisning og opplevelser i naturen. Vi mener derfor at deler av svømmeundervisningen i kommunen må foregå utendørs, nettopp fordi vi har så mange fine vann og strender.

I en tid hvor det skrives mye om våre ungdommers psykiske helse, senest av psykologspesialistene Aare og Hovdal 11.juli i Budstikka, ønsker vi å bidra til at flere får helsebringende opplevelser i naturen, og vi er opptatt av å tilrettelegge for gode opplevelser. Det er kjent at innbyggerne som bruker naturen aktivt alle årstider har bedre fysisk og psykisk helse enn de som ikke bruker naturen.

For å bedre skape gode opplevelser for de mange vil vi prioritere utlånsstasjoner av godt turutstyr, sommer som vinter, slik at alle uansett lommebok kan bruke naturen vår.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.