Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Finansiering av Stabæks ambisjoner er ikke skattebetalernes oppgave

– Er det virkelig skattebetalerne i Bærum som skal kronerulle Europa-ambisjoner for denne klubben? spør innsenderen. Her fra Stabæks 0-0-kamp mot Strømsgodset på Nadderud i september.

– Er det virkelig skattebetalerne i Bærum som skal kronerulle Europa-ambisjoner for denne klubben? spør innsenderen. Her fra Stabæks 0-0-kamp mot Strømsgodset på Nadderud i september.

Foto: KARL BRAANAAS

Etter at også Arbeiderpartiet snur i utbygging av Nye Nadderud og vil gå for eksisterende beliggenhet med plass til 6.000 tilskuere, forstår jeg at saken blir vanskelig for Høyre, som hele tiden har ønsket et bredt flertall.

Innleggene fra fotballfans tikker inn hos Budstikka for å snu vinden. Rødts egen Stabæk-tilhenger Stein Stugu setter lett til side sin sympati for fellesskapet når han kan få et nytt stadion for andres penger – «Det har Bærum råd til».

Kommunedirektøren foreslår å utsette utbygging av sykehjemsplasser og regner med at de gamle kan bo hjemme et par år lenger.

Eiendomsutbygger Øyvind Gedde vil ha tilbake alternativet 2C igjen, med begrunnelse at mer tomteverdi kan realiseres, og at vi ikke kjenner til faktisk kostnad og faktisk risiko for å bygge på eksisterende grunn.

Mer oppsiktsvekkende er hans sympati for at det blir dyrt for Stabæk å spille på Ullevaal når Nadderud bygges om, og at 6.000 plasser ikke er godt nok for et topplag i Europa.

Hallo? Er det virkelig skattebetalerne i Bærum som skal kronerulle Europa-ambisjoner for denne klubben?

Stabæk gikk også bort fra leie av Telenor Arena for noen år siden fordi det var for dyrt, men tror noen at det blir billigere å bygge et nytt stadion?

Om det er private støttespillere i Bærum som vil finansiere klubben med årlig markedsleie av nye Nadderud, da støtter jeg utbygging av 2C, men inntil da håper jeg kommunestyret forholder seg til allerede stramme prioriteringer.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.