Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Feilslått kritikk mot Ap

Asker Aps Ivar Granum og Marianne Riis Rasmussen svarer på kritikken fra SVs Martin Berthelsen.

Foto: Trine Jødal

Arbeiderpartiet valgte i 2016 å gå inn for en sammenslåing av Asker, Røyken og Hurum. Vi valgte å ta ansvar og bidra der samfunn bygges.

Fra mange hold har det kommet positive tilbakemeldinger på at Ap i denne prosessen har bidratt til at sammenslåingen så langt har gått meget bra. Det er derfor en selvfølgelighet at Ap avslutter prosjektet med å støtte forslagene fellesnemnda har fremmet for kommunestyret. Det handler om noe større.

Asker SVs gruppeleder Martin Berthelsen hadde forleden et leserinnlegg i Budstikka. Et leserinnlegg som dels skisserer SVs politikk for den nye kommunen, men hvor han også merkelig nok velger å angripe Arbeiderpartiet. Det fremgår tydelig av innlegget hvilken holdning SV har og har hatt til sammenslåingen. De var imot, hvilket i og for seg er greit nok. Men, nå, når sammenslåingen er et faktum, nytt kommunestyre er valgt og datoen 1. januar 2020 nærmer seg med stormskritt, da er det lite formålstjenlig å jobbe imot.

Vi registrerer at SV velger en noe utradisjonell opposisjonsrolle

Arbeiderpartiet har valgt en pragmatisk og inkluderende holdning inn i den nye kommunen. Vi har deltatt aktivt i byggingen, og vil delta like aktivt i utviklingen videre. Vi har den holdning at kommunikasjon og samarbeid tjener oppbyggingen av den nye kommunen bedre enn aggresjon og konfrontasjon. Det er vårt inntrykk at dette er en holdning som deles av de fleste partiene i Asker.

Innlegget fra Berthelsen viser noe annet. Det har blitt sagt tydelig at SV med sine tre representanter anser seg som hovedopposisjonsparti i Askerpolitikken. Vi registrerer da at SV velger en noe utradisjonell opposisjonsrolle, ved å angripe Arbeiderpartiet fremfor Høyre og de styrende partier. Det er en rolle det ikke kommer noe godt ut av. AP og SV har alltid hatt – og vil også fremover i den nye kommunens første år ha – sammenfallende interesser. At vi har valgt å stå alene denne perioden fremfor å samarbeide med andre partier, rokker ikke ved vår vilje til å støtte andre partier der de fremmer forslag i tråd med Aps program. 

I den siste kommunestyreperioden i Asker, tok Asker Arbeiderparti initiativ til å samle mindretallspartiene MDG, SV og SP i et formalisert samarbeid. Det var første gang at disse samlet seg i en blokk, med samarbeidsavtale og felles budsjetter som resultat. Aps samarbeid med MDG og SP har vært svært godt, mens SV valgte selv å gå ut av samarbeidet midtveis i perioden. SV må derfor selv ta ansvar for at Arbeiderpartiet nå har en noe lunken holdning til et formalisert samarbeid. Men, som sagt, vi er innstilt på å samarbeide der våre partier har sammenfallende politikk, som vi også vil gjøre med andre partier.

Asker Arbeiderparti deler mange av Asker SVs tanker. Og vi kan forsikre SV om at vi vil fortsette å jobbe for saker som forener oss, som å styrke grunnbemanningen og den kommunale boligpolitikken. Arbeiderpartiet ønsker å bidra til en boligpolitikk der alle kan eie sin egen bolig. Og det uten at innbyggerne skal være nødt til å finne penger til eiendomsskatt. Der går det et skarpt skille mellom våre partier. Arbeiderpartiet tror på å en boligpolitikk som gjør drømmen om egen bolig mulig for det store flertall, og vi ser gjerne at andre partier, som SV, støtter oss både på dette og andre områder.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.