Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Feil fra Rødt

Bærum Rødts Bjørgulf Claussen hadde et leserinnlegg i Budstikka 5.11 som inneholder flere feil og unøyaktigheter.

Claussen spør retorisk om kommunens forslag til budsjett er utarbeidet i samråd med Høyre. Svaret er selvsagt nei, noe den mangeårige Rødt-tillitsvalgte vet meget godt. Bærum styres etter formannskapsmodellen, som innebærer at det er kommunedirektøren som fremmer forslag til budsjett som deretter behandles politisk.

Økte rammer

Claussen hevder videre at «nesten alle tjenestene til kommunen skal reduseres neste år», noe som neppe er korrekt. Rødt-politikeren glemmer muligens at kommunedirektørens budsjettforslag ikke inkluderer lønnsoppgjøret. Et oppgjør i tråd med forventningene vil ventelig gi økte rammer til sektorene, ikke reduserte slik Claussen hevder. 

Også når det gjelder enkeltområder er Claussen upresis. Eksempelvis skyldes endrede rammer for barnevernet at deler av inntektene er lagt til rammetilskuddet, mens endringer for barnehagene hovedsakelig skyldes endring i demografi. Samlet er det en realøkning i driftsbudsjettet på 1,2 prosent.

Ingen eiendomsskatt

Ved fjorårets budsjettbehandling i Bærum foreslo Rødt å øke kommunens utgifter med i overkant av 1 milliard kroner. Finansieringen av Rødts pengegalopp skulle hovedsakelig skje ved innføring av eiendomsskatt. 

Claussen spør i innlegget hvilke budsjettforslag Høyre vil fremme ved årets behandling. Det vil han som vanlig få svar på i kommunestyrets budsjettmøte i desember, men Claussen kan forsikres om at Høyre også denne gangen vil legge frem et økonomisk ansvarlig budsjett som sikrer fortsatt god kvalitet i Bærum kommunes tjenester – helt uten eiendomsskatt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.