Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Farvel til Verdenshavets hovedkontor på Fornebu

SKRINLEGGES: Det blir ikke noe av Det Store Blå og Verdenshavets hovedkontor på Fornebu, skriver Torstein Storækre.

Det blir ikke noe Verdenshavets hovedkontor på Fornebu, skriver Torstein Storækre i FP Eiendom (Aker)

Aker har over lang tid jobbet med å utforme et banebrytende miljøbygg som skal spille en sentral rolle for havets fremtid og i Fornebus områdeutvikling.

Det Store Blå, tegnet av den svenske stjernearkitekten Gert Wingårdh, blir et ikonisk signalbygg som vil fungere som en konstant påminnelse om vår generasjons viktigste oppgave: Å redde livet i havet.

Per i dag har vi investert 50 millioner kroner i prosjektet. Dette arbeidet blir nå stoppet på Fornebu.

Les også: Røkke gir opp Store Blå på Fornebu

Med de høydebegrensninger som er lagt av Bærums folkevalgte på en byggbar flate på rundt 3 mål får ikke REV Ocean, Kjell Inge Røkkes private initiativ som var største leietaker med rundt 1/3 av arealet og garantisten for gjennomføringen av prosjektet, det nødvendige volum til å oppfylle ambisjonene om et slagkraftig internasjonalt havsenter.

Dette senteret må kunne romme både havrelatert næringsvirksomhet, kunnskapsmiljøer, interesseorganisasjoner, gründere og hotell dersom det skal lykkes.

Kjell Inge Røkke og REV Ocean vil jobbe videre med å realisere Det Store Blå og Verdenshavets hovedkontor et sted i Norge eller utlandet hvor dette er politisk ønsket.

Det Store Blå har ingen plan B på Fornebu, men som utbygger vil Aker selvfølgelig også i det videre bygge ut våre tomter i tråd med de politiske ambisjonene i ny kommunedelplan for Fornebu.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.