Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Får de ansatte smake kake?

– Det er med spenning undertegnede ser frem til kommunedirektørens plan for lønnsharmonisering, skriver Anders Fosen, som er hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Asker.

– Det er med spenning undertegnede ser frem til kommunedirektørens plan for lønnsharmonisering, skriver Anders Fosen, som er hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Asker.

Foto: Knut Bjerke

Da er det klart! Asker kommune klarer det igjen! Å snu underskudd til overskudd.

Dette er ikke overraskende for min del, da dette har skjedd tidligere – tross negative prognoser.

At kommunedirektøren har for vane å utarbeide forsiktige budsjett vet vi – og det er ofte klokt å vise forsiktighet, måtehold og nøkternhet. 

Men denne gangen er det de ansatte som i stor grad betaler for overskuddet. Fordi våre forhandlere viste den samme forsiktighet, måtehold og nøkternhet ved fjorårets hovedoppgjør. Et hovedoppgjør som ga de fleste av Asker kommunes ansatte lønnstillegg i størrelse mellom 1.400 og 1.900 kroner i år. 

Historisk dårlig med andre ord. Videre innebar oppgjøret 0 – null – kroner til lokal fordeling, dermed så ikke ledelsen i Asker kommune seg råd til nettopp det alle ansatte ønsker seg; å oppleve lik lønn for likt arbeid og ansiennitet ved at det benyttes kommunens egne penger.

Men nå er det fest på kontoen, og det ser ut til at utsatte investeringer likevel kan gjennomføres.

Da tillater jeg meg, på vegne av de fleste ansatte (jeg har ikke snakket med de mange i aften, dog) å si at nå er det på tide å investere i de ansatte – først. 

Det er på tide å investere i de ansatte – først.

Derfor er det med spenning undertegnede ser frem til kommunedirektørens plan for lønnsharmonisering som kommunestyret ba ham legge frem i mars. Jeg tar nå for gitt at her følger det full finansiering med planen slik at ansatte får smake litt kake de og. Det er nemlig lenge siden.

Foreløpig resultat for 2020 viser at kommunen har spart/tjent 100 millioner kroner på det faktum at våre forhandlingsledere i Fagforbundet tok ansvar grunnet en frykt for økonomisk kollaps. 

Det ble neimen ingen kollaps i Asker, og i tråd med verbalforslag vedtatt av kommunestyret i desember er vi meget klar for å etablere lokal avtale om lønn, harmonisert lønn og ikke minst lønn som gjør Asker kommune konkurransedyktig i kampen om fagkompetanse. 

Asker kommune er stadig, og enn så lenge, dårligst i landet når det gjelder lønn.

Vi sees 16. mars, Lars Bjerke!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.