Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fantastiske nye Risenga idrettspark

I begynnelsen av desember valgte formannskapet i Asker endelig løsning for flerbrukshall på Risenga.

NY STORSTUE: Med Leikvoll C får basketball og håndball endelig sin storstue i Asker.
NY STORSTUE: Med Leikvoll C får basketball og håndball endelig sin storstue i Asker.
Asker kommune

Dermed får basketball og håndball endelig sin storstue, og hele Risenga blir et fantastisk område for lek, læring og idrett.

Når idretts- og aktivtetsparken står ferdig, med nye og tidsmessige anlegg og skolebygg, er det en drøm som går i oppfyllelse. Første fase er byggingen av ny Risenga ungdomsskole, ny ishall, utvidelse av Bleiker videregående skole og ny idrettshall ved siden av Leikvollhallen. I tillegg jobbes det med å få de siste brikkene på plass for å få realisert en velodrom på Langenga.

Risenga-området er et viktig samlingspunkt for folk i Asker. Mange møter Risenga som barn og fortsetter å besøke området i voksen alder. Nå får området et stort løft, til glede for store og små. Nye Risenga ungdomsskole står ferdig etter høstferien neste år, mens den etterlengtede nye ishallen forhåpentligvis står klar i 2021. Et stort løft for isidrettene, som står sterkt i Asker. Det skal også bygges ny idrettshall ved siden av Leikvollhallen som blir hetende Leikvoll hall C, ferdig i 2021.

Frivilligheten er idrettens arvesølv

For at idrettslagene skal få anerkjennelsen de fortjener, er det viktig med gode rammebetingelser. Det betyr flere og bedre anlegg. Slik kan idrettslagene utvikle seg, og kunne spille en enda viktigere og tydeligere rolle. Idretten har naturligvis en stor egenverdi, i tillegg til å være viktig for folkehelse og frivillighet, men i en større sammenheng gir ringvirkningene av idrett og fysisk aktivitet muligheter for næringslivsutvikling, arbeidsplasser og utdanningsinstitusjoner. Utvikling av arrangementer og events er en sektor i vekst, og blir ikke minst viktig for identitet og omdømme for den nye kommunen.

Jeg er av de som lar meg begeistre av toppidrett, kanskje den aller største identitetsskaperen. Når ishockeylaget vårt vinner, er det vi i Asker som vinner. De som var med på den fantastiske feiringen i Asker sentrum da sluttspillseieren var sikret forrige sesong vet hva jeg snakker om. Magiske øyeblikk som toppidretten gir oss. Øyeblikk som gjør oss stolte, som får oss til å føle at vi er en del av noe som er større enn oss selv. Toppidretten og toppidrettsutøvernes betydning som inspirasjon og rollemodeller kan neppe overvurderes.

Frivilligheten er idrettens arvesølv. Uten den er vi ikke i nærheten av å kunne ha det aktivitetstilbudet vi har i lokalsamfunnene i dag – hver dag hele året. For til syvende og sist handler det om å skape gode lokalsamfunn. Dersom idrettslagene har rammevilkår som gjør at de frivillige kan få jobbe mye med det de helst vil, blir det lettere å rekruttere. En god anleggssituasjon er viktig, og vi skal ikke undervurdere betydningen av et klapp på skulderen og en oppmuntrende kommentar. Så til alle vaffelstekere, loddselgere, billettselgere, sjåfører, kakebakere, foreldretrenere, styremedlemmer og ledere der ute: Takk for engasjement og innsats. Sammen gleder vi oss til nye Risenga idretts- og aktivitetspark står ferdig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.