Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fantastiske Fornebu

Ja – men da må politikerne levere på det de besluttet 27. mars, og utbyggerne må respektere det som ble besluttet i en demokratisk prosess.

Og ikke undergrave beslutningen ved å slippe sitt kobbel av advokater løs på Bærum kommunes administrasjon.

Obos sitt forslag til detaljreguleringsplanen for felt 9.6 som ligger mellom Storøya og Oksenøya Grendesenter reflekterer ikke det som ble vedtatt 27. mars. Men i stedet for å respektere en demokratisk beslutning har Obos nå satt sin advokat på saken.

I den vedtatte kommunedelplan for Fornebu er det et krav om innbyggermedvirkning. Hele prosessen rundt utviklingen av felt 9.6 er blitt unntatt offentlig innsyn ulovlig i 1,5 år. Obos har fortsatt ikke svart på om det var de som ba om unntak fra offentlig innsyn.

Hvis Obos virkelig hadde respektert den demokratiske prosess som har funnet sted så må detaljreguleringsforslaget for felt 9.6 omarbeides betydelig. Obos må i hht vedtaket i samarbeid med naboene til felt 9.6 og Fornebus beboere utarbeide et nytt forslag til utnyttelse av felt 9.6 i tråd med TEK17.

Les mer på budstikka.no/debatt

Obos har også sendt inn en presentasjon til et «Underveismøte» for felt 9.4 som ligger vis-a-vis Fornebu S. Også her har utviklingen av feltet skjedd uten innbyggermedvirkning slik den vedtatt kommunedelplan forutsetter.

Konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj, har holdt demokratifanen høyt i sine innlegg i Budstikka.

Nå er tiden kommet da Daniel kan levere på sine løfter om å respekterer de demokratiske prosesser, og utarbeide regulerings- og utbyggingsplaner innfor de rammer som faktisk ble vedtatt. Hvis ikke må Planutvalgets medlemmer ha integritet nok til å forkaste OBOS sine fremlagte forslag for felt 9.4 og 9.6 – hvis administrasjonen velger å fremme disse til politisk behandling.

Ellers er ordfører Lisbeth Hammer Krog og Ap-leder Kjell Maartmann-Moes løfter om beboermedvirkning null verdt.

Les mer om Fornebu

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.