Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Få flere avganger på Kolsåsbanen

T-banen fra Kolsås har færre avganger enn linjen fra Østerås.

FOTO: KARL BRAANAAS

Budstikka skriver torsdag 7. november at byrådet i Oslo vil øke antall avganger i kollektivtrafikken. Jeg foreslår at de starter med T-banens rute 3. Kolsåsbanen er full i rushtiden. Det er behov for hyppigere avganger. Hvis vi ser på linje 2 til Østerås, går den åtte ganger i timen mot fire ganger i timen til Kolsås.

Hvis vi imidlertid ser på linje 3 fra Mortensrud, ser man at den går åtte ganger i timen, men stopper annenhver gang på Stortinget. Hvorfor kan ikke banen fortsette til Kolsås?

Hvis det ikke er mulig, er spørsmålet om bane 3 kan gå fra Kolsås til Majorstua. Der er det et buttspor hvor T-banen kan snu. Passasjerene kan fint gå over til andre baner som går gjennom sentrum.

En tredje mulighet er hvorvidt to av avgangene på linje 2 fra Ellingsrudåsen kan gå til Kolsås slik at det blir seks avganger fra Kolsås og seks fra Østerås. Alternativt kan to av avgangene fra Mortensrud som ender på Stortinget går til Kolsås, mens to av avgangen fra Ellingsrudåsen går til Stortinget. Det synes å være mange muligheter for å bedre kapasiteten på linje 3 mot Kolsås.

Det er på de fleste avgangene i morgenrushet vanskelig å få sitte fra Bekkestua, og fra Bjørnsletta, som er første holdeplass i Oslo, er det betydelig trangere. Det kommer på mange på Jar.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.