Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Et venstrevridd angrep

FRP-LEDER: Ole Jacob Johansen svarer i dette innlegget på kritikken fra Anders Skrede om Johansens Facebook-post.FOTO: PRIVAT

At Anders Skrede, som hører hjemme langt ute på den politiske venstrekanten og jobber for den venstrevridde tankesmien Manifest, angriper meg, er ikke uventet.

Det er jeg vant til, og det lever jeg godt med. At han farer med usannheter og gjør koblinger det ikke er grunnlag for, er verre.

Bakgrunnen for dette innlegget er Anders Skredes innleggHatefulle ytringer i et lokaldemokratiog nyhetsartikkelenFrp-topp knyttet miljøengasjert ungdom til nazipropaganda

På min private Facebook-profil påpekte jeg at barn opp gjennom historien har vært utnyttet i propagandaøyemed. Noe som er et faktum. Jeg koblet dette til de pågående klimademonstrasjonene der toppolitikere og andre kjendiser flokkes rundt den svenske tenåringen Greta Thunberg.

Jeg ser i ettertid at bildebruken kan gi uheldige assosiasjoner, derfor slettet jeg innlegget, og jeg beklager om noen føler at det ga en assosiasjon som ikke var ment.

At Skrede kan få seg til å mene at det var en hatefull ytring å påpeke at barn utnyttes til propagandaformål, får stå for hans regning. Skrede er forøvrig god kompis med Eivind Trædal (MDG), sammen står de bak podcasten «Vi koker kloden», så det er kanskje ikke overraskende om han hisser seg opp og mener at jeg sammenligner Trædals kone, byråd Lan Marie Berg, med Himmler.

FAKSIMLE: Dette er Facebook-posten til Ole Jacob Johansen som det reageres på.

Det er kanskje en personlig greie, men det er uansett en rimelig usaklig påstand. Det gjør jeg selvfølgelig ikke. Jeg ser likevel at bildebruken kunne gi uheldige assosiasjoner og at noen ville kunne finne på å gjøre den koblingen Skrede forsøker seg på. Derfor ble innlegget slettet. Det burde ikke vært postet. Jeg beklager om noen følte seg krenket av det.

Venstresiden jager i flokk når noen skal «tas» og jeg må stå i mediestormen. Det skal jeg gjøre. Jeg vil likevel be om at man får med seg at jeg gjorde en vurdering som førte til at jeg slettet innlegget.

Abid Raja (V) om Facebook-posten:– Noe av det drøyeste jeg har sett fra en norsk politiker

Jeg vil presisere at det er flott at ungdom engasjerer seg, både for klimaet og andre saker. Jeg er likevel motstander av at man skal skulke skolen. Vil man redde klimaet bør man komme seg på skolen og tilegne seg mest mulig kunnskap. Skrede er opptatt av ytringsfrihet. Det er bra. Jeg kan forsikre om at jeg ikke vil la meg kneble.

Jeg anbefaler at vi nå senker skuldrene litt og fortsetter å jobbe for demokrati og ytringsfrihet som også Skrede sikkert er tilhenger av. Uten å begå karakterdrap.

Les mer på budstikka.no/debatt

Flere innlegg om klimastreiken:

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.