Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Et svik mot våre unge

– Det er nødvendig å alminneliggjøre krenkelser for å tilpasse muslimers følelsesliv til normene i vertslandet, skriver Sian-leder Lars Thorsen foran lørdagens demonstrasjon i Sandvika.

– Det er nødvendig å alminneliggjøre krenkelser for å tilpasse muslimers følelsesliv til normene i vertslandet, skriver Sian-leder Lars Thorsen foran lørdagens demonstrasjon i Sandvika.

Foto: Lena Andreassen

Læreren Bjørn Sigurd Hjetlands angrep på demokratiet i Budstikka 22. april avklarer at det ikke er en fordom at lærerstanden er befolket med kulturmarxister. Han er jo tillitsvalgt for å fremme lærernes holdninger.

Sian bygger på menneskerettigheter og rettsstatens prinsipper. Det gjør hverken islam eller Hjetland. Det gjorde heller ikke Manshaus. Han var klassisk rasist. Hjetland åpenbarer sin egen ignoranse, inkompetanse og/eller fravær av saklige argumenter når han drar terroristen inn i debatt om Sians stand.

Med Hjetlands uttalte logikk burde for øvrig de fleste muslimer i Norge relokaliseres til sine opprinnelsesland fordi de beviselig hengir seg til et tankesett hvis hellige skrifter befaler terror og som er ansvarlig for det meste av terroristvirksomhet i vårt århundre (og for så vidt de siste 1.400 år).

Steinkasting og annen politisk vold er terror. Fordømmer Hjetland angrep på demokratiet? I så fall, hvorfor glemte han å uttrykke det i sitt angrep på Sian og Norge?

Når Hjetland setter grensen for ytringsfrihet ved «bevisst krenkelse» har han avskaffet ytringsfrihet og dermed alle andre frihetsverdier, inklusiv menneskerettigheter. 

Han gir all makt til den krenkedes diktatur. Han erklærer sitt fiendskap til vestlige frihetsverdier. Dette er objektivt sett grunn til å ta fra ham retten til å indoktrinere våre unge i skolen. For hvem definerer om en krenkelse er bevisst eller ubevisst? Og hvorfor skal krenkelse overhodet dras inn i en debatt om ytringsfrihet?

Å være krenket er ikke et argument. Det er en innrømmelse av at man er følelsesstyrt. Krenkelse er en destruktiv idé som går ut på at jeg må tie hvis du ikke liker det du hører. Islam forbyr krenkelse av muslimer, koran og profet.

Det er nødvendig å alminneliggjøre krenkelser for å tilpasse muslimers følelsesliv til normene i vertslandet. Krenkelse er en forutsetning for ytringsfrihet, som er demokratiets grunnstein. Krenkelse er en nødvendighet for all innovasjon og fremgang. Krenkefrie samfunn visner, stagnerer og dør. Hjetland er mer opptatt av følelseslivet til de unevnelige, enn at norsk demokrati og frihet skal bestå.

Når får vi se et leserinnlegg om «lærere mot religionsrasisme»?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.