Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Et løft for psykisk helse

Wenche Steen er gruppeleder i Bærum Venstre.

Foto: Johan Malvik

Å styrke arbeidet for en bedre mental helse i hele Bærum er viktig for Venstre.

Venstre har blant annet gått til valg på en god oppfølging av barn og tidlig innsats, gode møteplasser i våre mange lokalsamfunn og sterkere innsats mot ensomhet. Vi vil bruke vår posisjon i kommunestyret og utvalg til å få gjennomslag for politikken vår.

Signe Bakke Sølberg i MDG skriver i et innlegg i Budstikka 31. oktober at den felles politiske plattformen mellom Venstre, KrF, H og Frp, ikke har nok fokus på psykisk helse. Det må hun gjerne mene. Jeg kan på vegne av Venstre forsikre Sølberg om at vi fortsetter arbeidet for gjennomslag for ulike typer innsats rettet mot sårbare grupper i Bærum.

Gratis kjernetid

Venstre i regjering har fått til et løft for ulike typer innsats rettet mot psykisk helse og utenforskap som vi gleder oss til å gjennomføre på lokalt plan. Venstre har blant annet økt støtten til helsesykepleiere på skolene, slik at de blir i stand til å gjøre en bedre innsats mot sårbar ungdom. Vi har gjennomført gratis kjernetid for barn i barnehagen slik at alle barn kan få et likeverdig tilbud.

Sølberg kritiserer vår felles politiske plattform og mener den er uten ambisjoner. Jeg mener hun tar feil. Det er stor enighet blant de ikke-sosialistiske partiene om at mental helse er viktig. Jeg vil tro det også er enighet blant de andre partiene om å arbeide for dette temaet. Sølberg må gjerne foreslå økt støtte til ulike tiltak i budsjettet som snart blir lagt frem.

Viktig tema

Psykisk helse er viktig for meg. Det er et område som har mange fasetter, som ensomhet, utenforskap, rus og manglende opplevelse av tilhørighet. Særlig er jeg bekymret for de unge som opplever ulike former for psykisk uhelse. 

Det er ikke alltid penger som skal til, og jeg tror vi har mye å lære av erfaringene som frivillig sektor i Bærum har gjort seg. Jeg vil gjerne lytte til deres råd om hvordan vi sammen kan jobbe videre med dette viktige feltet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.