Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Et lands identitet

– Når jeg reiser Norge rundt med utenlandske turister, er de ikke interessert å høre om pizza eller kebab, men norsk mat og norske tradisjoner, skriver innsenderen.

Foto: KNUT BJERKE

Jeg leste med interesse Per Døvings innlegg om norsk mat i Budstikka 9. oktober. 

Ofte leser vi hvor viktig det er å være bevisst på egen identitet. Dette gjelder også et lands identitet. 

Når jeg reiser Norge rundt med utenlandske turister, er de ikke interessert å høre om pizza eller kebab, men norsk mat og norske tradisjoner. Da forteller jeg om rømmegrøt, fenalår, lefser, bløtkake etc., og de vil gjerne smake på noe av dette under oppholdet her. 

Dessuten hører de gjerne om norske juletradisjoner og norske bunader. Andre land har den ærverdige St. Nikolaus til jul, vi har vår julenisse!

Det er en frisk pust å få restauranter med utenlandske retter, men ikke på bekostning av norsk mat. Jeg er heller ikke interessert i å spise lutefisk eller fårikål når jeg er i Italia eller Spania!

Hvert land har sine tradisjoner, og det er det som er interessant når man er gjest der. Derfor er det viktig at hvert land er stolt over egne tradisjoner og dermed understreker sitt lands identitet, både når det gjelder mat, klær, musikk og høytider! 

Så jeg gleder meg til pinnekjøtt og multekrem på julaften!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.