Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Et hus for alle på Fornebu

VED FORNEBU S: – Noe er sikkert, vi ønsker oss tomten til fellesskapet, skriver innsenderne.

Hvordan vil det være å bo på Fornebu i fremtiden?

Hva med de større barna og tenåringene som vokser til, hvor skal de tilbringe tiden sin?

Les også: Kultur vil skape Fornebus identitet

Les også: Kirke på Fornebu

Hvor skal eldre og aleneboende gå for å treffe andre og oppleve meningsfylt aktivitet? Hvor skal småbarnsforeldre dra for å få kulturelt påfyll, uten å måtte dra ut av Fornebu-byen?

Se for deg torget utenfor kjøpesenteret, som er lunt for den til tider skarpe Fornebu-vinden. Et torg som er rammet inn av de viktigste sosiale behovene vi har.

Spisesteder, lekeplasser, vannlek, vakre trær og benker, men nå også et hus som byr på seg selv for alle innbyggere. Et hus som med sin arkitektur ønsker alle velkommen.

Kanskje er det dekket i glass? Kanskje utseendet er så ærlig at vi kan se hva og hvem det har å by på.

Ungdom som øver inn en ny dans, babysang, speidere som forbereder neste leir, eldre som nyter kaffe og avis fra biblioteket.

Se for deg barneteater, kanskje Kaptein Sabeltann eller Klatremus underholder de små lørdag formiddag. Litt senere på kvelden opplever vi musikk, kanskje et lokalt band i fremmarsj eller kanskje vårt eget Fornebu-kor?

De som ikke er så interessert i musikk, velger kanskje heller å gå på kinoen nede i kjelleren eller et spennende foredrag? Eller kanskje bare ta et glass rødt i baren?

Søndagen kommer, en religiøs seremoni finner sted; ungdom som blir konfirmert, eller en humanistisk navneseremoni?

Stedet er åpent for alle; for øving, for treff, for handling på gjenbruksbutikken. Her kan vi treffes, hverdag som helg, dag som kveld.

Vi trenger et sted for alle. Et hus hvor vi som bor på Fornebu kan finne vår plass og bygge vår egen identitet.

Blackbox til ungdom, felles storsal som kan benyttes til møter, fester, konserter, dans, et kirkerom, rom for foredrag og samtaler, kontorer, en gjenbrukshall og ikke minst et sted hvor Fornebupiloten kan formidle kontakt mellom aldersgrupper, offentlige og ideelle organisasjoner og næringsliv.

Det er krevende å se inn i fremtidens by. Styret i Fornebupiloten er opptatt av at byen får gode møteplasser som møter ulike behov, i alle innpakninger, allerede nå.

Det er viktig at et slikt sted har en sentral beliggenhet, for å sikre tilgjengelighet for alle, men også for å understreke at Fornebu har et sentrum man kan benytte seg av og som er godt nok.

Vi er glade for at diskusjonen er i gang, og mener at meningsutveksling og forskjellig ståsted er viktig for å kunne finne en god løsning.

For noe er sikkert, vi ønsker oss tomten til fellesskapet. Vi tror at området vårt er tjent med at flere aktører inviterer, utformer og står sammen om å være vertskap og utvikle stedet.

Kulturhuset Kimen, bygget og drevet av Stjørdal kommune, er et godt eksempel å inspireres av, der blant annet ungdomsklubb, kino, kulturskole, bibliotek og kirken er en naturlig del av bygget.

For oss er alternativet et hus fylt med aktiviteter og tilbud til alle, inklusivt et kirkerom og et livssynsnøytralt rom.

Vi oppfordrer alle politikerne i Bærum til å ta beboernes behov på alvor i denne viktige saken.

Fornebu-historien så langt viser dessverre at innbyggernes behov skyves ut i bakleksa og at utbyggerne, bedriftene og Telenor Arena løpende har blitt gitt dispensasjoner og særordninger.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Nå er tiden inne for at den sentrale tomten ved Fornebu S realiseres som møteplassene den er regulert til, og at vi ved en bred medvirkning får bygget vår viktigste møteplass i en tidlig og kritisk fase av Fornebu-samfunnets utvikling.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.