Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Et godt tilbud som trenger god bruk

Cornelia Polmar fra Snarøya benyttet første kveld med mobil gjenvinningsstasjon til å levere inn en defekt støvsuger til renovatør Gunnar Johansen.

Cornelia Polmar fra Snarøya benyttet første kveld med mobil gjenvinningsstasjon til å levere inn en defekt støvsuger til renovatør Gunnar Johansen.

Foto: Trude Blåsmo

Bærum har fått sitt rullende mini-Isi. Fire dager i uken dukker det opp en rosa container på forskjellige steder i kommunen. Mandager på Fornebu, tirsdager ved Rykkinnhallen, onsdager på Østerås og torsdager ved Løkeberg skole på Haslum.

Her kan innbyggerne kvitte seg med avfall for 40 kroner uten å måtte reise hele veien til Isi. Det være seg metall, mindre planker, plast, isopor, farlig avfall, batterier, papp, keramikk og porselen. 

Et svært praktisk tiltak, ikke minst med tanke på de som ikke selv har bil eller bare ønsker å kvitte seg med mindre avfallsmengder. – Det er fint å bli kvitt sånt avfall, ellers hadde det bare blitt liggende hjemme. Det er tungvint å dra helt til Isi, når det bare er noe småtteri jeg skal levere, sier Cornelia Polmar (56).

Vi håper rosa containere blir et varig tilbud.

Hun benyttet anledningen til å kvitte seg med en defekt støvsuger den aller første kvelden den rosa containeren var i drift på Fornebu. Det skjedde i forrige uke. Nå gjelder det å gjøre tiltaket kjent, og ikke minst sørge for at folk bruker disse avfallsstasjonene.

Den første kvelden på Fornebu var lovende. Da kom 27 personer for å kvitte seg med både malingsspann, klær og elektriske artikler. Et antall driftsleder på Isi, Geir Gilde, er fornøyd med. – Det er tydelig at dette er et etterlengtet tilbud, sier Gilde. Ordningen med de fire stedene skal vare frem til 1. juli. Etter sommerferien er planen å utvide med enda flere steder. Det er en god ambisjon. Målet må være at flest mulig bruker gjenvinningsstasjonene, enten de er mobile eller den faste på Isi.

Erfaringene fra Bærum bør også følges nøye i Asker. De hadde en lang og intens diskusjon rundt hvorvidt det skulle være gratis å kvitte seg med avfall på Follestad og Yggeset. Til slutt vedtok kommunestyret at det skulle koste 60 kroner. 

I debatten ble det uttrykt stor bekymring for hva denne brukerbetalingen kunne føre til. Flere var bekymret for at avfall nå isteden ville havne i naturen, i restavfallet eller bli brent opp.

En containerordning som bringer gjenvinningsstasjonen nær folk, bør derfor være et tiltak å studere nærmere.

I denne omgang gleder vi oss over at Bærum har fått på plass dette og håper rosa containere blir et varig tilbud.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.