Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Et godt budsjett med idretts- og kulturprofil

SATSER PÅ IDRETT: – Sammen med Høyre og KrF går Fremskrittspartiet inn for en styrking av idrett og kultur, skriver Ole Jacob Johansen i Asker Frp. Her ved Askerhallen.

Asker-budsjett. Ansvarlig politikk og god styring på økonomien gjør at posisjonspartiene igjen kan vedta et godt budsjett for Asker kommune.

Sammen med Høyre og KrF går Fremskrittspartiet inn for en styrking av idrett og kultur.

Les også: Dette vil Asker bruke pengene på i 2018

Les også: Budsjettsamarbeidet brøt sammen i Asker

Fremskrittspartiet er fornøyd med at posisjonspartiene setter av 4 millioner kroner slik at oppgradering av Gjellum idrettspark kan starte i 2018. Utviklingen av «Nye Gjellum» skjer trinnvis, med oppgradering av grusbane til 7-er kunstgress med undervarme, flytting av eksisterende 11-er kunstgressbane cirka 20 meter mot nord og etablering av friidrettsareal i kortende av 11-erbane mot sør.

«Nye Gjellum» vil være sentral i utviklingen av Heggedal-området. Her spiller politisk nivå på lag med idretten, som har spilt inn ønske om friske investeringsmidler.

Fremskrittspartiet er også glad for den styrkingen av kulturen som ligger i vårt felles budsjettforslag, med penger til administrativ bistand til Asker kulturråd.

Vi har også fått gjennomslag for å videreføre et nyskapende musikkprosjekt ved Jansløkka skole, der elevene får lære seg å spille et instrument.

I et budsjettsamarbeid er det naturligvis gi og ta, men Frp er skuffet over at Høyre ikke ville legge inn ekstra midler til et gatelag II i fotball.

Frp har videre vært opptatt av å sikre videre drift for det utmerkede lavterskeltilbudet Grindestua, et sted der tidligere rusavhengige kan treffe likesinnede og dele håp og erfaringer og der de sammen kan finne styrke og motivasjon til å leve rusfritt. Frp har lagt inn driftsmidler for å være på den sikre siden.

Rådmannen legger opp til å øke inntektene fra parkering med 3 millioner kroner hvert år i perioden.

Det synes de øvrige partiene er en god idé. Alle unntatt Frp, som har foreslått å ta ut økningen av budsjett og handlingsprogrammet.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Asker kommune trenger ikke å saldere budsjettforslagene sine med å flå bilistene. Det er ikke Frp med på.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.