Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Et fotballanlegg for fremtiden

Dette er planene for nye Nadderud, med nytt stadion for 8.000 tilskuere langs Gamle Ringeriksvei (nede til venstre). – Høyre vil arbeide for et anlegg som sikrer fotballen vekstmuligheter og spill på øverste nivå. I tillegg må det være et prosjekt kommunen har økonomisk rygg til å bære – selvsagt! skriver innsenderne.

Dette er planene for nye Nadderud, med nytt stadion for 8.000 tilskuere langs Gamle Ringeriksvei (nede til venstre). – Høyre vil arbeide for et anlegg som sikrer fotballen vekstmuligheter og spill på øverste nivå. I tillegg må det være et prosjekt kommunen har økonomisk rygg til å bære – selvsagt! skriver innsenderne.

ILLUSTRASJON: Norconsult

La det ikke være noen tvil: Høyre ønsker et stadion med 8.000 plasser på Nadderud.

Budstikka har over tid skrevet om det politiske arbeidet med et nytt fotballstadion på Nadderud, senest 25. mars om prosessen forut for kommunestyrets behandling av saken 3. mars. 

Tema for møtet var anbudskonkurranse for det såkalte alternativ 2C, som innebærer realisering av et anlegg med 8.000 sitteplasser og næringsarealer langs Gamle Ringeriksvei. 

Prosjektet tilfredsstiller toppfotballens sportslige og kommersielle krav for spill på øverste nivå, inklusiv europacup. Prosjektet er Stabæk Fotballs foretrukne alternativ.

– Også Høyre er opptatt av at kostnadene holdes nede, skriver Morten Skauge, som er gruppeleder i Bærum Høyre.

– Også Høyre er opptatt av at kostnadene holdes nede, skriver Morten Skauge, som er gruppeleder i Bærum Høyre.

Foto: TRINE JØDAL

Frem til den forutgående behandlingen i kommunens hovedutvalg for miljø, idrett og kultur fikk 2C støtte av Ap og Frp, foruten Høyre, men i utvalget snudde Ap og ville utsette saken.

Begrunnelsen var kostnadsanslaget. Hele 610–680 millioner kroner har kommunedirektøren beregnet at realisering kan koste, før fratrekk for spillemidler, momsrefusjon og salgsgevinst for næringsarealene er regnet inn. Hva de faktiske kostnadene vil være, vil man først få vite dersom prosjektet legges ut på anbud. 

Kommunestyret reserverte i sin budsjettbehandling i fjor høst 500 millioner kroner til prosjektet.

Også Høyre er opptatt av at kostnadene holdes nede, og fremmet derfor et forslag i hovedutvalget om å få en ny sak etter at innledende samtaler med entreprenører var gjennomført der potensielle opsjoner samt inntektsøkende og kostnadsreduserende tiltak skulle vurderes. 

I tillegg ble det bedt om en ny vurdering av næringsdelen. Forslaget ble vedtatt av Høyre og Frp.

Høyre har programfestet realisering av et nytt fotballstadion på Nadderud. Dagens anlegg på Nadderud er forfallent og ikke egnet til å gi fotballen gode vekstvilkår, hverken for topp eller bredde. Vi kan være stolte over at vi har klubber som spiller på høyeste nivå både for herrer og kvinner, og vi mener Bærum bør ha et fotballanlegg som gjør det mulig for disse å spille sine hjemmekamper i egen kommune. 

Et nytt stadion bygges i et 100-årsperspektiv.

Det gjelder først og fremst Stabæk Fotballs eliteserielag for herrer, men også toppserielaget for kvinner, Øvrevoll Hosles 1. divisjonslag for kvinner og Bærum SKs 2. divisjonslag for menn. 

Et nytt stadion bygges i et 100-årsperspektiv, og hvem vet hvilke lag som blir best i fremtiden.

Før behandlingen i kommunestyret 3. mars snudde også Frp, og dermed sto Høyre alene igjen som eneste parti som ønsket å legge alternativ 2C ut på anbud. 

Det er synd, fordi en slik anbudskonkurranse ville gitt svaret på om det er mulig å realisere prosjektet til den prisen som kommunestyret har sagt seg villig til å betale. 

I stedet samlet kommunestyret seg enstemmig om å utrede et nedskalert alternativ, der både 6.000 og 8.000 sitteplasser skal vurderes. Det er naturlig fordi det vil synliggjøre kostnadsforskjellene og klargjøre kommunestyrets handlingsrom.

Uansett hva kommunedirektørens nye utredninger viser vil Høyre arbeide for et anlegg som sikrer fotballen vekstmuligheter og spill på øverste nivå. I tillegg må det være et prosjekt kommunen har økonomisk rygg til å bære – selvsagt!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.