Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Et forsvar for Blå-tårnet?

HØYHUS: – Går man for luftslottet som forslummer miljøet og området, vil Bærum Høyre tape, skriver innsenderen, som selv er medlem. Her studerer ordfører Lisbeth Hammer Krog (til høyre) modellen.

Et uvanlig lite velformulert innlegg presenteres i Asker og Bærums Budstikke 31. desember som et forsvar for det miljøfiendtlige blå tårn.

Det er ment å være et forsvar for planene, men unnlater å trekke frem det vesentligste: at bygget og planene vil være det verst miljøfiendtlige og forslummende prosjektet som noen gang er presentert i et regulert område i Bærum.

Les innlegget her: Det store blå

Det fremsettes fire punkter som liksom skal gå god for prosjektet og planene, og utbyggerne blir innledningsvis lei seg når motivene til anlegget – tårnet – trekkes i tvil.

Det store blå tårnet vil være det mest miljø- og naturfiendtlige og fremmede prosjektet i Bærum som noen gang er presentert.

Ledende arkitekter og planleggere, miljø- og naturvernforkjempere, vernemyndigheter og samtlige naboer – velforeninger og nesten alle politikere med miljø- og naturinteresse går mot.

Og hvorfor? Fordi det kulturlandskapet vi har fått på Fornebu som viser en veldig bredde i areal, i ytringsformer og i tidsepoker – slik det er i dag, er det all grunn til å verne alle sidene av i dette området.

Det er på tide å få frem forståelsen av kulturlandskap og kulturmiljøet som menneskelig trivselsfaktor.

I dag har vi tre hoteller som alle har stor kapasitet til kurs- og konferansemuligheter.

Planen er tydelig på at dette ikke er nok. Det blå tårnet skal være etasjefullt med hotell og konferansemuligheter. Det viser en total mangel på virkelighetssans, og er en gedigen tåkelegging av situasjon og forhold.

Jeg kan heller ikke se at dette er til gagn for Bærum med mange arbeidsplasser (?) og verdiskapning, snarere er det en stor bløff.

Det rimer heller ikke med at Verdenshavets Hovedkontor vil verne om det miljøet som er så viktig i dag og for fremtiden. Å ta vare på Fornebus og Bærums natur- og kulturmiljø er noe langt mer verdifullt enn å fremme snevre og kortsiktige profittinteresser for utbyggerne og Kjell Inge Røkkes økonomiske forpliktelser.

Det ønskes tid og konstruktive innspill. Det eneste naturlige er: Dropp alle planer – la Verdenshavets Hovedkontor seile sin egen sjø, bare ikke fra Fornebu og Bærum.

De som vil utbygge Fornebu med et misfoster av et blått tårn, må være i utakt med sine velgere og tiden.

Går man for luftslottet som forslummer miljøet og området, vil for eksempel Bærum Høyre tape totalt på dette.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Høsten 2019 vil kommunevalget gi et klart resultat mot Røkke-vandalismen, noe som gjør at Høyre vil tape sin posisjon i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler