Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Et budsjettforlik for ungdommen i Bærum

– Vi sier ja til etablering og drift av frivegger for gatekunst i Sandvika, skriver innsenderne. Her fra et verk som var å se like ved stasjonen i fjor.

Foto: KARL BRAANAAS

Kommunedirektøren i Bærum la frem et budsjettopplegg som manet til forsiktighet. 

Det har vi borgerlige partiene tatt inn over oss.

 Likevel mener vi i hovedutvalg for miljø, idrett og kultur at det er viktig å gjøre noen satsinger som bidrar til et godt oppvekstmiljø:

  • Vi ønsker ikke å redusere i budsjettene til ungdom og fritid for 2021, og vi ønsker å flytte tjenestestedet fra skoleadministrasjonen til kultur og fritid der øvrige fritidstilbud ligger.
  • Vi sier ja til å forskuttere spillemidler til bygging av idrettslagseide idrettsanlegg med 5 millioner kroner årlig de nærmeste årene.
  • Vi sier ja til å gi Øvrevoll Hosle IL et årlig driftstilskudd til ny kunstisbane som står klar om ett år. Banen vil være et viktig tilskudd til både organiserte og uorganiserte i området.
  • Vi sier ja til etablering og drift av frivegger for gatekunst i Sandvika.
  • Vi ber kommunedirektøren medvirke til at det kan etableres en aktivitetshall for uorganiserte på Fornebu, slik idrettslag og private har planlagt.
  • Som en del av byutviklingen på Fornebu ber vi kommunedirektøren vurdere muligheten for å etablere møteplasser og organisert virksomhet for ungdom på Fornebu.
  • Som del av byutviklingen i Sandvika og Bekkestua, bes kommunedirektøren utrede muligheten for å etablere kulturhus for ungdom, ungdomshus eller andre møteplasser for ungdom sentralt i Sandvika og Bekkestua.

Det er viktig at barn og unge opplever en meningsfull fritid. 

Vi i hovedutvalg miljø, idrett og kultur har med årets budsjettforlik lagt et grunnlag for at det skal bli litt bedre og litt mer interessant å være ung i Bærum de nærmeste årene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.