Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ergoterapeutene streiker

– Det må finnes kvalifiserte ergoterapeuter, som har gode kunnskaper om både somatisk og psykisk sykdom og skader, og kjenner til løsninger, tiltak og hjelpemidler, skriver innsenderen. Ergoterapeuter jobber blant annet ved Lønnås bo- og rehabiliteringssenter i Bærum.

– Det må finnes kvalifiserte ergoterapeuter, som har gode kunnskaper om både somatisk og psykisk sykdom og skader, og kjenner til løsninger, tiltak og hjelpemidler, skriver innsenderen. Ergoterapeuter jobber blant annet ved Lønnås bo- og rehabiliteringssenter i Bærum.

Foto: Joakim S. Enger

Vår yrkesgruppe er nok ikke så kjent som lærerne og sykepleierne, men det er vi som kommer til deg med toalettforhøyer, dusjkrakk og rullator når du har kommet hjem igjen fra sykehus etter å ha brukket hoften. 

Hører du ikke lenger dørklokken, eller skrur tv-en så høyt at naboene klager, er det vi som kommer med blinkanlegg som varsler at du får besøk, eller finner rette hjelpemiddel for at du kan høre hva Ingvild Bryn sier i Dagsrevyen. 

Skader du ankelen i skiløypa, låner du rullestol noen uker hos oss, og har barnet ditt balanseproblemer, er det vi som finner den rette sykkelen så hun får komme på sykkeltur med de andre i klassen. 

Er det alvorlig sykdom eller en varig skade, hjelper vi deg med å finne ut hvilke aktiviteter som er viktige for deg og finner løsninger slik at du kan fortsette å utføre dem.

I Bærum finner du oss hovedsakelig i kommunens førstelinjetjeneste i avdelingene:

  • «Bærum helse og friskliv» jobber med å forebygge sykdomsutvikling, både med enkeltpersoner og i grupper. 
  • «Ergo- og fysioterapi for voksne» tilrettelegger og finner riktige hjelpemidler så innbyggere over 18 år med funksjons- og aktivitetsproblemer skal kunne klare seg selv med jobb og fritid, eller leve så godt som mulig ut fra sin funksjon eller sykdom.
  •  «Ergo- og fysioterapi og hjelpemidler» (Best kjent som Hjelpemiddelutlånet på Rud) tar alle akutt- og kortvarige saker samt reparasjoner og utkjøring av Navs hjelpemidler, og låner ut hjelpemidler på korttid til alle kommunens innbyggere.
  • «Rehabilitering» inkluderer rehabiliteringsavdelingen på Lønnås samt tre rehabiliteringsteam. Som navnet tilsier, jobber de med rehabilitering av mennesker som har fått funksjonssvikt etter sykdom eller skader. 
  • «Ergo- og fysioterapi for barn» tilrettelegger og finner hjelpemidler så barn med ulike funksjonshemninger kan delta i barnehage, skole og fritid

Hvorfor streiker vi nå: Jo, for at de som bor og lever i Bærum, skal få god og riktig hjelp når de trenger det, må vi ha kvalifiserte arbeidstagere. Og vi må beholde dem både i yrket og i kommunen. 

Dette er spesielt viktig nå som antallet eldre og funksjonshemmede øker og fødselstallene går ned. Da blir det færre hender som kan hjelpe. 

Våre politikere har bestemt at så mange som mulig skal bli boende i hjemmet sitt selv med funksjonsbesvær og sykdom. Det betyr at disse hjemmene blir tilrettelagt og de som bor der får nødvendige hjelpemidler slik at de kan klare seg der. 

For å få dette til, må det finnes kvalifiserte ergoterapeuter, som har gode kunnskaper om både somatisk og psykisk sykdom og skader, og kjenner til løsninger, tiltak og hjelpemidler.

Konkurransedyktig lønn (i tillegg til et givende og interessant arbeidsliv) er et viktig virkemiddel for å rekruttere gode søkere til utdanningen, til å rekruttere kvalifiserte søkere til ergoterapeutstillinger i Bærum kommune og til å beholde dem både i yrket og i Bærum. 

Det siste er spesielt for Bærum fordi lønnsnivået i Oslo er betydelig høyere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.