Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Er syklister suicidale?

– Det trengs holdningsendringer, skriver innsenderen om mange syklister.

– Det trengs holdningsendringer, skriver innsenderen om mange syklister.

Foto: KARL BRAANAAS

I alle fall de som bruker sykkel som treningsmetode. Søndag 20. september kom jeg kjørende på strandveien på Lysakerlokket. Plutselig kommer det en syklende full fart fra Lysaker Torg og rett ut på gangfelt som krysser Strandveien.

Jeg ble nødt til å bremse ned og stoppe helt for å ikke kjøre på vedkommende. Da jeg ble stående og se etter den syklende personen, blir han irritert og markerer at han sykler på et gangfelt og gir meg en stygg finger. 

Si meg, vet ikke syklende at de har vikeplikt for bilister hvis de sykler over et gangfelt? Ref. fra veitrafikkloven: 

Det er tillatt å sykle over gangfelt, men du må ta samme hensyn til fotgjengere som ved sykling på fortau. Det er kun hvis du går av sykkelen og triller den over gangfeltet, at kjørende har vikeplikt for deg. Hvis du velger å sykle i gangfelt, må du være svært oppmerksom på kryssende trafikk.

Senere samme dag kjører jeg på Skollerudveien i Lommedalen, og rett før jeg skal kjøre ut på Lommedalsveien, kommer det en syklende på Lommedalsveien retning sørover, krysser Lommedalsveien og inn i Skollerudveien på venstre side av trafikkøya i full fart, det vil si rett imot meg som kom kjørende i motsatt retning. 

Hva er det med dere? Er dere lei av livet, eller tror dere at veien er deres personlige treningsbaner?

Jeg er av den oppfatning at mange syklister tar hensyn og er forsiktige slik at de ikke skader andre eller seg selv, men dessverre så har vi altfor mange av dem som skal sette ny personlig verdensrekord og de er farlige både for seg selv og andre. 

Dette bør det settes fokus på og det trengs holdningsendringer. Men de har jo på seg hjelm, så da så.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.