Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Er dette smittevern?

– Det må være enkelt å ta en beslutning når en elev er satt i karantene etter at to av elevens nærmeste relasjoner har fått påvist smitte, skriver innsenderen. Her fra Askers vaksinesenter i Lensmannslia ved Asker sentrum.

– Det må være enkelt å ta en beslutning når en elev er satt i karantene etter at to av elevens nærmeste relasjoner har fått påvist smitte, skriver innsenderen. Her fra Askers vaksinesenter i Lensmannslia ved Asker sentrum.

Foto: Knut Bjerke

Jeg jobber på en skole i Asker. Vi har klart å holde oss smittefrie hele perioden. Fram til nå.

Det er klar beskjed fra helsemyndigheter om smittevern. Unngå reising, hold dere mest mulig hjemme og ingen besøkende og så videre. For å unngå smitte selvsagt.

Torsdag får jeg som ansatt vite at bror og søster til en elev i klassen jeg jobber i har fått påvist smitte. Jeg melder ledelsen om at dette er uansvarlig og oppfordrer om tiltak. Jeg blir kontaktet umiddelbart og formidlet at de forholder seg til gjeldende retningslinjer.

Alle går rundt og lurer på hva som skjer. At eleven i klassen også er smittet, er nærmest garantert. Torsdagen går, fredagen går og påsken kommer. Rundt kl. 18.00 får jeg telefonen jeg egentlig har ventet på. Det er fra ledelsen. Smitte er påvist hos elev, og hele klassen er i karantene.

Er dette smittevern? Er dette å verne om menneskers liv og helse, eller omdømme?

Mennesker blir politianmeldt for å samle seg i større grupper enn tillatt. Statsministeren inkludert. Selvsagt!

Med 300 elever der smitte faktisk er påvist skal vi møte opp som om ingenting har skjedd. Hva er egentlig vitsen med smittevern? Jeg er selvsagt for og har gjort det jeg kan for å unngå smitte, men når det rammer en stor organisasjon, holder det ikke bare å lese seg opp mot de gjeldende retningslinjer. Her har ledelsen i enhver bedrift ansvar for å vise handlekraft på vegne av i dette tilfellet elever, ansatte og omdømme.

Dette handler ikke om at jeg nå sitter i karantene og fikk min påskeferie spolert. Jeg trives godt hjemme og hadde ingen planer for ferien. Det handler om ledelse, håndtering av en pandemi som har rammet hele kloden. Jeg snakker på vegne av klassen jeg jobber i og hele samfunnet for øvrig.

Reglene er jo klare. Har man noen tegn på symptomer, bare litt vondt i halsen: Hold deg hjemme.

Da må det være enkelt å ta en beslutning når en elev er satt i karantene etter at to av elevens nærmeste relasjoner har fått påvist smitte. Send klassen hjem umiddelbart. Det er å vise dømmekraft og ansvar.

Enklere kan det ikke være uavhengig av de gjeldende smittevernregler.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.