Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Er dette kunstprosjektet bortkastede penger?

Tor Smaaland tar kunstneren Lise Wulff i forsvar etter at Frp-politikeren Truls Bergersen kritiserer sistnevnte vedrørende hennes kunstprosjekt der en sten på Brønnøya har fått garn rundt seg.

FOTO: EVA GROVEN/PRIVAT

Listekandidat Truls Bergersen (Bærum Frp) gjør sitt aller beste for å ramle fallskjermløs og hodestups ut av alle verdens lister med debattinnlegget 27. juni «Det er ikke Bærum kommunes oppgave å markedsføre kunstnere».
Innledningsvis her bør det kanskje stilles spørsmålstegn ved om Bergersens synspunktformidler Budstikka, i dette tilfelle, kanskje burde sett litt nærmere på Vær varsom-plakaten (Pressens selvpålagte etikette) paragraf 3.9, annet ledd:

(…)"Vis særlig hensyn overfor personer som ikke kan ventes å være klar over virkningen av sine uttalelser" (…).

At Budstikka holder stor takhøyde i debattspaltene er forbilledlig flott, men akkurat i dette tilfellet er jeg altså usikker på om nevnte Bergersen kanskje skulle vært gitt ørlite grann motstand før noen sa vær så god?

Listekandidaten Bergersen gir kunstneren Lise Wulff, god gammeldags, kjip juling og skriver med henvisning til hennes kunst avslutningsvis i sitt debattinnlegg: «Nei, det burde virkelig ikke være det offentliges oppgave å finansiere kunst».

Slik mener Bergersen implisitt at eksempelvis kommunalt støttede Bærum Kulturhus bør pakke sammen, alternativt selges til Rema eller noe slikt, at kommunal kinodrift er noe Netflix og HBO gjør bedre, at støtten til det nye dansekompaniet Nagelhus Schia Productions er bortsølte penger og skulle heller gått til å nedbetale en tiendedels bomring, at støtte til sommerens musikkfestivaler er ustemt rør, at den landskapsarkitektoniske perlen badeparken ved Kadettangen helst bør finansieres ved billettinntekter, at Bærum kulturskole er møl, biblioteker er tøv og at i og for seg alle andre kommunalt finansierte arenaer og opplevelser for kunst og kulturformidling er hodeløst pengesløseri. Høvikodden for eksempel.

Nei, Truls, her må du tilbake på skolebenken. For å gi deg likeens juling som du ga kunstneren Lise Wulff med innlegget ditt, anbefales fjerde klassetrinn på grunnskolen, alternativt en god barnebok. Babar, for eksempel.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.