Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Er dette en grønn kommune verdig?

LITE PENT 1: Fra kantklipping i Bergerstien på Rykkinn. Avrevet gren med flenge 30 cm lang.

Én av de tingene som er verdifullt i Bærum, er alle de grønne lungene og turveiene vi kan glede oss over.

Det gjelder også gangveier i bebyggelsen.

Og ja – selvsagt må veinettet vedlikeholdes for å hindre gjengroing, så det er trygt og trivelig for alle brukere, og det må være fremkommelig for utrykningskjøretøy.

Men – det må da være mulig å gjøre det uten det skadeverket som er resultatet av dagens fremgangsmåte, som nærmer seg den rene vandalisme.

Tungt maskinelt utstyr brukes, med det resultat at tykke grener slites tvers av, ofte med lange flenger. Mindre grener rives i stykker så de ser ut som ødelagte ledningsstumper.

Hva med å samarbeide med beboerne? Gi oss en sjanse til å vedlikeholde eget nærområde før dere dundrer inn med store maskiner og ødeleggelser.

Kommunen sender av og til ut meldinger på SMS. Den teknikken må kunne brukes også i denne sammenheng. For eksempel å sende ut en melding om at «Det vil bli foretatt kantklipping i ditt område i uke x, se Bærum kommunes sider www.baerum.kommune.no/xxxx for nærmere informasjon.»

På hjemmesiden kan regelverket for avstand mellom vei og vegetasjon i bredde og høye gjengis. Da kan de som ønsker det, selv kunne beskjære der det er nødvendig, og på en langt mer skånsom måte en kommunens «røsk-og-riv»-metode, som både skader vegetasjonen i betydelig grad og etterlater seg et svært lite pent resultat.

De vedlagte bildene taler for seg selv, det er fra kantklipping i Bergerstien på Rykkinn, torsdag 30. august.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Svar fra riktig instans i Bærum kommune imøteses, gjerne offentlig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.