Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Er det plass til hundekjøring ved Vestmarksetra?

HUNDEKJØRING: Den mørke streken viser hundekjøringsløypen i Vestmarka. Den blå er preparert skiløype, mens den røde stiplede er upreparert/scooterkjørt skiløype.

Det vet vi ikke, det er ikke utredet.

Andre brukergrupper har ikke vært involvert i prosessen, slik Markaloven og retningslinjer for stier og løyper i Marka krever. Bærum kommune har ikke utredet konflikter med andre brukergrupper, eller vurdert alternative områder i mindre tettbrukte strøk.

Det er dette vi har klaget over. Vi er bekymret for at vanlige turfolk og deres plass i Vestmarka ikke er blitt godt nok ivaretatt når Bærum kommune har laget hundekjørerløype og inngått 5-årig avtale med hundekjøreklubben.

Bakgrunn:

Det er risikosport å tilrettelegge for fartsfylte friluftsaktiviteter i ett av de mest brukte friluftsområder i Bærum med en stadig voksende befolkning og et mangfold av friluftsaktiviteter der Vestmarksetra er en hovedinnfallsport til Marka. I dette området er det allerede både skiskyting og langrenn – som har ført til økende trafikk og fulle parkeringsplasser.

Vestmarkveien er stengt med bom og det er strenge restriksjoner på bilkjøring. Start og slutt på rundløypa for hundekjøring er lagt innenfor bommen ved Franskleiv ved «sauesankeplassen». Bilene med henger for hundene planlegges parkert her for å redusere bilkjøring og unngå slik parkering på Franskleiv. Å tillate bilkjøring innenfor bommen åpner for konflikter med andre grupper som syklister og barnevogner, også om vinteren.

Les mer på Budstikka.no/debatt

Hundekjørerløypa går på flere strekninger i rødmerket enkel skiløype og har en rekke krysninger med de maskinpreparert skiløypene ellers i Vestmarka. Hundespannene kan være store og gjerne flere av dem. Vinterstid går folk ofte med løse hunder; det kan lett bli trøbbel av sånt. Mange mennesker – ikke minst barn – kan oppleve det skremmende å møte hundespann i full fart.

Så nei – Bærum Natur- og Friluftsråd taler ikke råsyklere og pulsklokkefolkets sak. Vi ønsker et mangfold av markabrukere som kan glede seg over det enkle friluftslivet, natur og opplevelser og minst mulig konflikter mellom brukergruppene.

Vi ønsker alle små og store en riktig god skitur i Vestmarka – med og uten hund.

Les mer om hundekjøringsdebatten:

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.