Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Er det lærermangel?

STATSRÅD: Utdanningsminister Iselin Nybø på besøk på Rosenvilde videregående skole før påske.

I Budstikka 11. april leser vi om utdanningsminister Iselin Nybø, som nylig besøkte Rosenvilde videregående skole og blant annet oppfordret flere elever til satse på lærerutdanning.

Utdanningsministeren lokker nye studenter med sikker lærerjobb at hun snakket om «et skrikende behov for flere lærere».

I Røyken og Hurums Avis 14. mars kunne vi lese om Buskerud fylkeskommune, som på det tidspunktet hadde lyst ut om lag 60 stillinger til sine videregående skoler.

Da fristen gikk ut, var det kommet inn 1.434 søknader, som i snitt gir cirka 24 søkere per stilling.

«Vi har aldri før mottatt så mange søknader til lærerstillinger i Buskerud fylkeskommune,» uttaler rådgiver i personalavdelingen, Ingvild Bellen Wear.

LES OGSÅ: Søking til lærerstudier stuper

Undertegnede, som har mer enn 20 års fartstid i skolen, søkte i fjor stillinger i grunnskolen blant annet i Aust-Agder og Telemark og ble innkalt til intervju på tre steder.

Det ble ingen stilling på meg, og etter hva jeg forsto hadde alle disse kommunene, som slett ikke var særlig sentrale, nok av søkere å velge blant.

Vi må selvfølgelig ta alle forbehold om at behovene varierer lokalt og mellom skoleslagene. Slike forbehold burde også utdanningsministeren ha tatt, selv om det så vidt jeg har oppfattet, har vært rimelig greit å finne lærerjobb i Asker og Bærum. Dessuten kan situasjonen endre seg om noen år.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

På bakgrunn av mine erfaringer håper jeg det for dem som strømmer til lærerutdanningen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler