Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Er det greit?

– Viken fylkeskommune opptrer på vegne av alle innbyggerne i Viken. Organisasjonen må opptre partipolitisk nøytralt, skriver fylkestingsrepresentant Ole Andreas Lilloe-Olsen (V).

– Viken fylkeskommune opptrer på vegne av alle innbyggerne i Viken. Organisasjonen må opptre partipolitisk nøytralt, skriver fylkestingsrepresentant Ole Andreas Lilloe-Olsen (V). 

Foto: JOAKIM S. ENGER

I sak 8 i 2021 behandlet Viken fylkesting «Viken-modellen» om seriøsitetskrav til leverandører.

I denne saken, som på overordnet plan altså handler om nettopp krav til seriøsitet, etiske retningslinjer, moral og uavhengighet, presterer de rødgrønne å støtte et vedtak som innebærer å gi viktige oppdrag til sine egne. 

Flertallet vedtok å engasjere en såkalt LO-koordinator som skal følge opp arbeidet på de enkelte prosjektene der Viken er oppdragsgiver. En LO-koordinator er ifølge LO selv en koordinator ansatt i LO og som av arbeidstagerne oppfattes som uavhengig av arbeidsgiver. 

Viken fylkeskommune opptrer på vegne av alle innbyggerne i Viken. Organisasjonen må opptre partipolitisk nøytralt. 

Alle vet at LO og Arbeiderpartiet har sterke bånd og gjensidig representasjon og at LO bidrar økonomisk til Arbeiderpartiet og driver valgkamp for Arbeiderpartiet og de rødgrønne. 

Dette er ikke greit. Verre enda blir det når den som var utpekt som saksordfører, selv er ansatt som LO-koordinator. 

Venstre mener fylkeskommunen må opptre partipolitisk uavhengig som oppdragsgiver og derfor inneha denne kompetansen selv og stemte selvsagt imot. 

Vi hadde en forventning om at de kritiske mediene ville grave litt i denne problemstillingen, men har så langt ikke registrert noe. Så da er det kanskje greit?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.