Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Er beboerne på Fornebu i Budstikkas blindsone?

Budstikkas redaktør Kjersti Sortland skriver i en lederartikkel lørdag 9. april under overskriften «I blindsonen» at «vi lytter godt til innbyggerne».

Når det gjelder den videre utvikling på Fornebu tror jeg at hun har misforstått og tror at Obos er innbygger på Fornebu.

En hovedtyngde av artikler i Budstikka er skrevet med støtte til utbyggernes synspunkter, mens beboernes synspunkt bare sjeldent kommer til uttrykk.

Vil du svare på dette innlegget? Send inn leserbrev her

På samtlige folkemøter som har vært holdt vedrørende Fornebus fremtid, har beboerne klart gitt uttrykk for at de ikke ønsker en Forneby. Hadde de ønsket en Forneby hadde de flyttet til Grünerløkka, ikke Fornebu, sies det stadig.

De har investert store beløp for å få bo i naturskjønne omgivelser (slik Obos reklamerer med), ikke i en by.

Ved siste kommunevalg ble et stort antall beboere i området kumulert inn i kommunestyret fordi lokalbefolkningen prøver å påvirke beslutningsprosessen.

Dette ble i en artikkel i Budstikka presentert som et angrep på demokratiet. Det er jo nettopp dette som er demokrati, ifølge det jeg har lært.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Dette viser klart hvor stort engasjementet er i lokalbefolkningen. Det samme kan man se hver gang det er folkemøte om Fornebus fremtid. Møtelokalene blir fylt til trengsel av mennesker som vil beholde den eksisterende planen for utbyggingen.

Det gleder meg derfor å se at redaktøren er opptatt av at saker som opptar lokalbefolkningen ikke skal ende opp «I blindsonen». Jeg ser frem til at Budstikkas journalister for fremtiden nå skal skrive mange artikler om hva lokalbefolkningen på Fornebu virkelig mener om «Forneby» og antall nye boliger.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler