Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Er Bærum en sinke?

– Det er viktig at vi får tydelig og korrekt informasjon om årsakene til Bærums dårlige gjennomføringstall, skriver innsenderen. Her fra vaksinesenteret på Rud.

– Det er viktig at vi får tydelig og korrekt informasjon om årsakene til Bærums dårlige gjennomføringstall, skriver innsenderen. Her fra vaksinesenteret på Rud.

Foto: Knut Bjerke

Norge har dårlig tempo i vaksinering. Frem til lørdag hadde 5,94 prosent av befolkningen fått 1. dose, og 2,79 prosent var fullvaksinert. 

Men for Bærum er tallene spesielt dårlige, henholdsvis 4,5 prosent hadde fått dose 1, og kun 1,9 prosent er fullvaksinert. 

Det er bare 13 kommuner som ligger dårligere an i vaksinering. 

Det kan være to årsaker til dette: Enten mangler det vaksiner, eller organisering og gjennomføring i Bærum er lite effektivt. 

For å opprettholde tillit til en vaksinestrategi er det viktig at befolkningen får en riktig forståelse av hva som skjer, og ikke minst at nødvendige forbedringstiltak blir iverksatt. 

Når man leser Budstikka som refererer til personer i kommunen, så sies det hele tiden at man mangler vaksiner. 

Er det helt riktig? Hvis det er årsaken, så følges ikke den nasjonale vaksinestrategien i distribusjon av vaksiner. Den vedtatte strategien, som gjelder fortsatt, er at vaksiner skal fordeles jevnt til kommunene i henhold til folketallet. Hvis strategien følges, kan det umulig være så store forskjeller mellom kommunene i satte doser. Da burde Bærum ha ligget rundt omkring snittet for landet i satte doser. 

Hvis det er riktig at Bærum mangler vaksiner, så følges ikke den vedtatte vaksineringsstrategien. Det er i så fall høyst ugreit, og noen må gå inn å rette opp dette. 

Det er viktig at vi får tydelig og korrekt informasjon om årsakene til Bærums dårlige gjennomføringstall.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.