Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Er Asker kommunestyre i utakt med sine velgere?

Håvard Espelin (H) leder for komité for oppvekst i Asker og stemte imot fritt skolevalg i kommunen.

Foto: TRUDE BLÅSMO

Ja, jeg bare spør etter å ha fulgt kommunestyremøtet 10. november på asker.kommunetv.no

Sak om tigging skulle være tillatt i Asker sto på sakskartet. Det ble det sagt ja til. Jeg og mange med meg stoler på at Nav og andre offentlige organer/hjelpeorganisasjoner hjelper tilstrekkelig med mat og husvære til dem som er i nød av en eller annen grunn. Å gi rusmisbrukere ekstra penger til å kjøpe dop er å støtte opp om kriminell virksomhet.

En annen sak var fritt skolevalg. Ved avstemning ble det flertall for å ikke tillate dette. Det til tross for at flere partier gikk til valg for et år siden på at dette skulle bli tillatt. 

Enkelte partier gikk så hardt ut i valgkampen og sa at de var garantister for å tillatte fritt skolevalg i Asker. Da det ble alvor, stemte de imot, enkelte partier sprakk. 

Jeg trodde alle gikk til valg på samme partiprogram og ikke at enkeltpersoner hadde sine egne som velgerne ikke var kjent med. Fy, skam dere. Tenk å tvinge barn til å gå på en skole hvor de ikke trives. Jeg har stor tiltro til at foreldre sammen med sine barn tar de beste valg.

En tredje sak som jeg bet meg merke i, var en mindre reduksjon av viltbestanden. At vilt går inn i hagene til folk og spiser opp blomster og frukt, får nå være sin sak. At de forårsaker en del trafikkulykker, er langt mer alvor. 

I avisen RHA kan vi lese at det har vært elgfest hos bonden Thor. Dyrene har rett og slett hatt et festmåltid på jordene hvor salaten, blomkålen og brokkolien sto på menyen. 

Dette resulterer i stort inntektstap for bonden. Det er ikke greit, for han skal leve av det han dyrker. Selvforsyningsgraden blir redusert når viltbestanden spiser opp det som er beregnet til menneskeføde. 

Hadde det vist seg at reduksjonen av vilt ble i meste laget, var det bare å justere tallet på dyr som kan felles slik at man får en god og bærekraftig bestand som alle kan leve med.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.