Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Enklere og billigere kollektivtransport for et bedre miljø

Tiltak for å redusere biltrafikken er viktig for å skape et bedre miljø, mener Bærum Høyres representant.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Jeg registrerer med stor glede at Petter Holone fra Liberalistene har fanget opp mitt og Bærum Høyres ønske om enklere og billigere kollektivtransport i Bærum. Holone er i sitt debattinnlegg i Budstikka 26. august imidlertid bekymret for hvordan dette skal finansieres.

Jeg mener vi må se dette i et større miljøperspektiv. Tall fra Miljøverndirektoratet viser at over 80 prosent av utslippene i Bærum stammer fra veitrafikk. Det er derfor liten tvil om at tiltak for å redusere biltrafikken er viktig for å skape et bedre miljø. Noen mener at dette bør løses gjennom å straffe bilistene. Jeg mener positive insentiver er en bedre fremgangsmåte.

Jeg tror at dersom vi klarer å gjøre det enklere og billigere for folk å velge kollektiv – ja, da velger flere å la bilen stå. Jeg vil derfor jobbe for flere avganger på Kolsåsbanen, mer grønne busser, én takstsone i hele Bærum (felles med Oslo) og mer og gratis innfartsparkering. Dette er konkrete tiltak for et bedre miljø.

Dette er selvsagt ikke gratis, men både Bærum kommune og kollektivselskapene har både et samfunnsansvar når det gjelder miljø og et ønske om å investere i klimavennlige tiltak. En investering i bedre og billigere kollektivtrafikk er en investering i en grønnere fremtid.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.