Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Endre grensen i Oslo politidistrikt enhet vest

– Dette handler ikke om å endre politireformen eller legge ned eller opprette nye politidistrikt, men å justere Enhet vests grense til Lysakerelven, skriver Liv Gustavsen i Viken Frp.

FOTO: PRIVAT

Oslo politidistrikt er det største politidistriktet i landet målt etter folkemengde og det minste distriktet målt i areal.

Tidligere Asker og Bærum politidistrikt er slått sammen med Oslo, og fra 1.1.2020 ble Røyken og Hurum kommune en del av Asker kommune.

Dette området er tett befolket og er i stadig endring i form av utbygging av veier og boliger.

Det er derfor umulig å sammenligne dette geografiske området med noe annet sted i landet.

Etter at politireformen trådte i kraft og denne grensejusteringen av politidistriktet ble en realitet, har man opplevd flere situasjoner av større og mindre alvorlighetsgrad, hvor politietaten ikke lenger har kontroll på veinettet og har problemer med å orientere seg og finner ikke frem.

Den mest kjente hendelsen er fjorårets attentat mot moskeen i Bærum, hvor tjenestested Majorstua som den operative tjeneste ble dirigert fra, ikke fant frem og at de rett og slett benyttet seg av Google Maps for å finne moskeen.

Dette handler ikke om å endre politireformen eller legge ned eller opprette nye politidistrikt, men å justere Enhet vests grense til Lysakerelven.

Det viser seg gang på gang at å blande by og land er uheldig og især i et så tettbefolket område som Asker, Bærum og Oslo Vest.

Hvis vi skal ha et tilgjengelig og tilstedeværende politi som hele reformen er bygd opp på, så må Enhet Vest gjøre en grensejustering. Politiet skal gi en trygghet i samfunnet, og det gjør det ikke ved denne organiseringen de i dag har i Oslo politidistrikt enhet vest.

Fremskrittspartiets landsmøte ber derfor stortingsgruppen om å legge frem for statsråden vår bekymring og krav om grenseendringen fra Majorstuen til Lysakerelven i Oslo politidistrikt enhet vest.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.