Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Endelig – trygghet for fotgjengere ved Kolsås stasjon i sikte

– Takk for at alle vi som har kjempet for bedre trafikksikkerhet for de myke trafikantene ved Kolsås stasjon, endelig blir hørt, skriver Kari Seljelid i Bærum Ap.

Foto: Terje Heiestad

Budstikka brakte torsdag 12. november en skikkelig gladnyhet til alle oss som har kjempet for bedre trafikksikkerhet for de myke trafikantene ved Kolsås stasjon. 

At det ikke har skjedd flere ulykker, er et under. Rykkinn og Kolsås partiavdeling av Bærum Arbeiderparti har engasjert seg i saken gjennom flere år med støtte av Bærum Arbeiderparti. Vi har stilt spørsmål i formannskapet og fått gehør for at saken er viktig for alle som beveger seg gjennom, i og forbi kryssene ved Kolsås stasjon. Kolsås vel har selvfølgelig også engasjert seg på vegne av beboerne i området. 

Utkjøringen i Brynsveien til og fra Kolsås stasjon er en stadig utfordring. Det skapes kø, men mest av alt er det farlig for fotgjengerne. De fleste er flinke til å vente på grønt før de krysser Brynsveien over til stasjonen, men mange tar sjanser for å rekke T-banen. 

Kollektivtrafikken skal frem, men det skal også fotgjengere og syklister. Nå skal bussen få mer plass, og det skal merkes opp for fotgjengerne inne på stasjonsområdet og bli tryggere å gå til bussen retning Rykkinn. 

Dette har vi tatt opp med kommunen flere ganger. Det utfordrende her er at de fleste har det travelt, og mange tar farlige sjanser. 

Vi støtter Kolsås vel i at det på stasjonsområdet bør merkes med 30 km/t. Videre har vi i Arbeiderpartiet ønsket oss et varselskilt som forbereder kjørende på fotgjengerovergang og farlig kryss. 

Fortau skal flyttes slik at fotgjengere og syklister får en tryggere kryssing av Kolsåsstien enn nå. Dette lover godt, og er et stort fremskritt. Vi ser virkelig frem til ferdigstillelse i løpet av et halvt års tid. Det er virkelig på tide.

Takk for at alle vi som har kjempet for bedre trafikksikkerhet for de myke trafikantene ved Kolsås stasjon, endelig blir hørt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.