Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Enda mer aktiv i Asker

– Det er bare å glede seg til at folk i Askersamfunnet, med et supert utgangspunkt, skal bli enda mer aktive, skriver Kari Sofie Bjørnsen (H).

– Det er bare å glede seg til at folk i Askersamfunnet, med et supert utgangspunkt, skal bli enda mer aktive, skriver Kari Sofie Bjørnsen (H).

Foto: MONICA JENSSEN

For et år dette har vært. Nedstengning, kohorter, tiltakspakker, covid-19-forskrifter, hjemmekontor, permitteringer. 

Noe har vært greit, mye har vært ugreit. Alle fritidsaktiviteter som har stoppet opp, og særlig det som har rammet barn, unge og sårbare voksne, har vært særlig ugreit.

Men nå skjer det endelig noe. Oppmykning av restriksjoner både på nasjonalt nivå og lokalt her hos oss i Asker og Bærum. Så glade vi blir over at barn kan spille en fotballkamp igjen og at man kan samles i litt større grupper.

Mange frivillige har stått på veldig for å kunne holde et minimum av aktivitet i gang. I kommunen har ansatte jobbet med vanlige oppgaver på uvanlige måter, blant annet med å levere kunnskapsgrunnlag og viktige temaplaner.

Det kan være utfordrende å omdanne planverk til konkrete prioriteringer og faktiske handlinger. Helt avgjørende for å lykkes er at vi får til gode medvirkningsprosesser. 

Temaplan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv skal opp til behandling nå, og det er naturlig å spørre: Ble all medvirkning borte i dette året? Har det blitt skrivebordsøvelser med kun noen få involverte? 

Nei da. Fra mandatet ble vedtatt for et år siden til planen skal sluttbehandles nå i juni har det vært avholdt 34 medvirkningsprosesser (de fleste digitale, naturlig nok), med interne og eksterne aktører, og det har kommet inn høringsinnspill fra 41 aktører. Det er imponerende.

Vi som skal behandle planen politisk, må bare få takke for en formidabel innsats fra så mange lag, foreninger, engasjerte enkeltpersoner og ansatte. Det er utrolig inspirerende å se hvilken kraft det er i frivilligheten. 

Mange av innspillene vitner om en stor grad av omtanke for vår felles helse, ivaretagelse av dem som lett kan falle utenfor, de som ikke har like god tilgang til fritidsaktiviteter. Hvilken styrke for et lokalsamfunn at mange bryr seg veldig mye om det som er utenfor egen lille sfære.

I det store bildet er temaplan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv et av fundamentene for å skape gode liv. Den skal bidra til at andelen som er fysisk aktive øker, og at alle har gode arenaer og aktivitetstilbud, uavhengig av organisering, alder, funksjonsnivå og bosted. 

Det skal satses på friluftsliv og organisert og egenorganisert aktivitet. Det er bare å glede seg til at folk i Askersamfunnet, med et supert utgangspunkt, skal bli enda mer aktive. Bra for den enkelte, og bra for fellesskapet. 

Jeg ser virkelig frem til sluttbehandling av planen, og ikke minst iverksettelsen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.