Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En vei for fremtiden

E18 er avgjørende for vår virksomhet, skriver daglig leder Kåre Thuesen i Transportsentralen.Foto: TRANSPORTSENTRALEN

I 82 år har Transportsentralen i Asker og Bærum sikret at varer kommer frem, både i regionen og fra vårt distrikt til inn- og utland. I dag har vi over 100 egne biler, som transporterer nær sagt alt mulig, sand, grus, byggematerialer, paller, små pakker og store pakker. 

E18 er avgjørende for vår virksomhet – og hodebry for både oss og kundene.

For vi driver en omfattende godstransportvirksomhet og er derfor helt avhengig av en velfungerende infrastruktur. Dessverre opplever vi at kø-bildet har utviklet seg svært negativt over de siste 20 årene, og spesielt på E18.

Vi bruker i dag utrolig mye tid på å stå i kø. Å stampe i samme køen som privatbiler og busser er skadelig for miljøet og det skaper usikkerhet for kundene våre om når leveransene kommer. Det har negative økonomiske konsekvenser både for dem og for oss.

Vi ser ikke noen alternativer til en bedre tilrettelegging for vår transport, enn å gjøre det mer attraktivt for folk flest å ta kollektivt eller sykle strekningen Sandvika til Oslo. Først da vil nyttetrafikken få enklere fremkommelighet. Derfor er Vestkorridoren et utrolig viktig prosjekt for alle transportører, enten det er lass med pukk til byggeprosjekter eller småpakker som skal leveres på døra til innbyggerne.

I Norge har vi hatt en tendens til å bygge for nåtid, i stedet for i et lenger perspektiv. Jeg håper myndighetene for en gang skyld kan bygge for fremtiden. Det betyr å sette i gang med å realisere planene for E18 nå.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.