Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En takk til legevakten og Bærum sykehus

– Vi skal fortsette å slåss for å få flere ressurser til sykehuset vårt. Samtidig skal vi bli flinkere til å ta vare på det vi har og de som jobber der. De gjør en fantastisk jobb, og jeg sier tusen takk til Asker og Bærum legevakt og Bærum sykehus for hjelpen, skriver innsenderen.

– Vi skal fortsette å slåss for å få flere ressurser til sykehuset vårt. Samtidig skal vi bli flinkere til å ta vare på det vi har og de som jobber der. De gjør en fantastisk jobb, og jeg sier tusen takk til Asker og Bærum legevakt og Bærum sykehus for hjelpen, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Den siste tiden har vi sett stadig flere innlegg og saker i Budstikka med kritikk av Bærum sykehus generelt og legevakten spesielt.

Målet med mitt innlegg er ikke å kritisere disse innleggene og sakene. Med et offentlig helsevesen som vårt der ressurser tildeles fra sentralt hold, blir det viktig og nødvendig å si fra når tjenestene lokalt blir for dårlige. Mitt mål er kun å bidra til å nyansere bildet.

Helsearbeiderne på legevakten og sykehuset er ikke de som styrer bevilgningene. Legene og sykepleierne er sikkert like frustrerte som mange av kritikerne over manglende ressurstilgang.

Nyansen jeg ønsker å få frem, er hvor dyktige og engasjerte de som jobber på legevakten og sykehuset, er. Jeg gjør dette på samme måte som mange av kritikerne: Jeg bruker min egen historie og erfaring.

Fredag kveld for tre uker siden knuste jeg deler av foten da jeg prøvde å flytte et våpenskap hjemme. Familie kjørte meg til legevakten på Bærum rett før kl. 23.00.

På grunn av smittefare kom heller ikke jeg inn direkte, men måtte ringe fra utsiden av inngangsdøren. Det tok tid å komme gjennom, men da jeg først fikk forklart hva som var skjedd, så fikk jeg følgende varme og omsorgsfulle beskjed: «Pål, nå skal du sitte helt rolig i bilen og så kommer vi og henter deg

Deretter gikk det slag i slag: Jeg ble tatt direkte inn på et behandlingsrom der en sykepleier og lege undersøkte meg med en gang. Etter røntgen bar det inn på akuttmottaket der en ortoped tok over.

Klokken 01.00 lå jeg på operasjonssalen, og etter halvannen times operasjon ble jeg kjørt til postoperativ avdeling. Da bedøvelsen fra operasjonen gikk ut, var en ny anestesilege på plass med smertelindring før jeg ble kjørt til ortopedisk sengepost.

Tidlig ettermiddag lørdag kunne jeg dra hjem, men med klar beskjed om at hvis smertene tiltok, var det bare å komme tilbake.

Jeg måtte tilbake mandag morgen på kort varsel, og ortopedisk sengepost ryddet plass for å hjelpe meg. Jeg har vært tilbake til kontroll på ortopedisk poliklinikk tre ganger. Ingen ventetid i forhold til avtalt tid og fortsatt like god behandling.

Fra jeg fikk den befriende beskjeden i bilen utenfor legevakten har jeg blitt møtt med en gjennomgående profesjonalitet, kompetanse og omsorg.

Jeg har møtt helsearbeidere som vet hva de driver med, som er stolte av jobben sin og gjør det de kan for at vi som pasienter skal føle oss trygge og få den behandlingen vi trenger.

Jeg tror at mine erfaringer er lik den det absolutte flertallet av pasientene ved legevakten og Bærum sykehus har. Vi er bare ikke flinke nok til også å skrive om de gode opplevelsene.

Det må være ekstra slitsomt for de som siden mars 2020 har stått mitt i covid-stormen å bli møtt med artikkel på artikkel i lokalavisen om hvor dårlig jobb noen mener de gjør.

Vi skal fortsette å slåss for å få flere ressurser til sykehuset vårt. Samtidig skal vi bli flinkere til å ta vare på det vi har og de som jobber der. De gjør en fantastisk jobb, og jeg sier igjen tusen takk til Asker og Bærum legevakt og Bærum sykehus for hjelpen.

Og så skal jeg lære av Egon i Olsenbanden at et skap fra Franz Jäger skal man være forsiktig med å prøve seg på.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.