Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En stor takk

– En stor takk til personalet, skriver innsenderen til de ansatte på Solbakken sykehjem i Eiksveien på Østerås.

– En stor takk til personalet, skriver innsenderen til de ansatte på Solbakken sykehjem i Eiksveien på Østerås.

Foto: EVA GROVEN

For tre og et halvt år siden flyttet min mann inn på Solbakken sykehjem. Barna og jeg var jo veldig spente på hvordan dette skulle bli. Ville det bli ensomt, slitsomt, veldig ulikt den hjemlige atmosfæren som han var vant til?

Ville han være et nummer i rekken? Eller en som møtte omsorg og som ble en del av et fellesskap?

Vi som kom på besøk, merket snart at han hadde det bra. Han ble fort en i den lille gruppen på ni personer som alle hadde sine problemer og egenheter. Han var aldri alene på rommet, bare om natten og i middagshvilen.

Personalet var alltid blide, oppmerksomme og hjelpsomme. De viste omsorg på alle plan. De tok ham med, etter hvert i rullestol, til underholdning og til uteliv på balkongen. Han ble oppmuntret ril å klare seg selv mest mulig, men fikk etter hvert all den hjelpen han trengte.

Vi som kom på besøk, fant ham ren og velstelt. Vi kunne være med ham inne i stua eller på rommet, etter som vi selv ønsket. Vi ble alltid ønsket velkommen av personalet og fikk oftest tilbud om kaffe eller te, gjerne med noen kjeks til.

Koronatiden i vår ble naturligvis vanskelig – ingen besøk på lang tid. Men vi fikk av og til besøk på Facetime på initiativ fra personalet. I sommer kunne vi etter hvert treffes ute i den store, velstelte hagen. Og før nedstengningen hadde vi stor glede av kafeteriaen med gode tilbud.

Utover høsten, og nå, følges naturligvis smittevernreglene nøye. Men de legger godt til rette for besøk hos de dårligste pasientene.

Jeg var der mye den siste tiden min mann levde. Det var godt å kunne hjelpe til med mating, og da fikk jeg selvfølgelig også noe å spise. Og de siste nettene fikk jeg sove hos ham. Tilbudet kom fra personalet. Det ble madrass på gulvet, ferdig oppredd seng, litt trangt, men greit.

Det ble på mange måter en god avslutning. En stor takk til personalet på Solbakken og til alle som tar vare på de eldste og svakeste blant oss.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.