Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En stor takk til «gardskjerringa»

– Vi takker Marita, skriver innsenderne om Marita Jansen på Sætre gård.

– Vi takker Marita, skriver innsenderne om Marita Jansen på Sætre gård.

Foto: OLE CHRISTIAN NYMOEN

8. mars 2018 kunne vi lese at det hadde kommet nye drivere «til gards». Det var den ektefødte Sætre-jenta Marita Jansen som ville legge satse på ren kafédrift på Sætre gård. 

Det var jo ikke særlig vanskelig for lokalbefolkningen å ta Marita inn i varmen, siden hun er født og oppvokst på stedet. Men varmen var også til de grader gjensidig. Et besøk på Sætre gård, og du fikk en følelse av det hjemmekoselige, akkurat slik det skal være.

Etter noe oppussingsarbeid ble det et flott konsept, veldig tilpasset det jeg tror mange ønsket.

Kulturarven med bokbad og musikk ble ført videre. Marita tok grøtskjeen i egen hånd og ristet opp den ene vellykkede kulturkvelden etter den andre: Musikk, fortrinnsvis med lokale musikere, utstilling av lokale kunstnere, bokbad med etablerte forfattere. 

Var ikke Marita å se bak disken, satt hun enten på kontoret, var i møte eller jobbet på kjøkkenet. Og sann mine ord: Maritas arbeidsdag var ikke slutt når skiltet med «stengt» vendte mot kafégjestene, da forlenget hun arbeidsdagen ved å ta den med seg hjem.

Det var alltid noe hjertevarmt ved å komme til kafeen til Marita. Kaker, uansett dag, uansett tidspunkt; smørbrød, dagens suppe, is og kaffe – og selvsagt en koselig prat med deler av lokalbefolkningen, som nesten daglig fant veien til Sætres egen kafé, smidd over «gardskjerringas» genuine drift.

1. mai 2021 kunne vi lese at Marita velger å kaste inn håndkleet, etter å ha bygget opp et flott og varmt konsept, helt i tråd med hva lokalbefolkningen ønsket. 

Marita tok over, offisielt i februar 2018, hun har jobbet dag ut og dag inn, natt og dag, hvor søvnen har måtte settes på vent, hvis det var ting ved gården som måtte prioriteres. 

Til slutt fant «gardskjerringa» ut at nå måtte nye koster inn for å drive dette videre. Og de nye driverne, som består av stiftelsesstyret på Sætre gård, har utvidet også til flotte uteaktiviteter, både for de yngste og de eldste.

Vi takker Marita for de årene hun har gitt av seg selv, jobbet om dagen, jobbet om natten, men ga seg selv kanskje et «par» timers hvile under Søndagsrevyen. Alt du har gitt til Sætres befolkning og til tilreisende. Takk også til flotte medarbeidere.

Nå kan du fortjent legge «grøtskjeen» i skuffen og ta deg noen dagsturer «utaskjærs». Det fortjener du, Sætres ektefødte «gardskjerring». 

Og én ting er sikkert: Marita har skrevet seg inn i Sætres, Hurums og Askers historiebøker til evig tid.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.