Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En solskinnshistorie fra Bærum sykehus

Artikkelforfatteren er veldig fornøyd med behandlingen han fikk på Bærum sykehus i forbindelse med et brudd i hånden.

FOTO: TRINE JØDAL

For vel halvannen måned siden brakk jeg to bein i mellomhånden. Hånden hovnet kraftig opp, men jeg kunne bevege fingrene og trodde ikke noe var brukket. Hånden var vond og like hoven, men jeg brukte den nesten som vanlig i en uke før jeg gikk til fastlegen. Han så et halvt minutt på den og sendte meg til Bærum sykehus. 

Jeg hadde med avis og belaget meg på venting både på røntgen, vurderingen av røntgenbilde og eventuell videre behandling. Men jeg hadde knapt satt meg før røntgenfolkene ropte meg inn. Én eller to sider i avisen var alt jeg rakk før bildene var vurdert og jeg fikk beskjed om å gå til kirurgisk poliklinikk. Jeg rakk én avisside til før jeg ble ropt inn og gipset. En snau time etter at jeg gikk inn på sykehuset var jeg ute igjen. Mest tid brukte jeg på å gå.

Jeg ble kalt inn til en kontroll ca. tre uker etter gipsingen. Alt var ok, men livet med høyre hånd i gips er tungvint.

Etter fem uker ble gipsen klippet av, legen kjente på hånden og spurte hva jeg følte. Det var lite vondt, men svært hovent. «Bruk hånden som vanlig, men unngå slag, fall på den og kraftig bruk i noen uker», sa legen. Stivhet i fingrene var normalt. Dagen etter var jeg blant annet ute og padlet kajakk noen timer, nokså forsiktig. Ikke vondt, men hevelsen så større ut.

Påfølgende mandag ringte jeg Bærum sykehus for å spørre om det var normalt med fortsatt stor hevelse. Den som tok telefonen på poliklinisk kirurgi, fikk navn og personnummer og sa en lege ville ringe meg. Etter noen timer ringte en lege, ikke den som klippet av gipsen. Legen spurte og grov og beroliget meg og sa jeg trenge være engstelig. «Fortsett å bruke hånden, padle gjerne, men ikke slag og ikke overdriv», sa legen. 

Så. Et par dager senere ringte også legen som hadde klippet av gipsen og kjent på hånden. Han sa det samme, men mer utfyllende. Jeg beklaget at jeg hadde satt så mye i sving. Men, nei, bedre å spørre en gang for mye og ikke rart jeg lurte. Hevelsen kunne vare i flere måneder.

Dette er rene solskinnshistorien, og jeg synes det er viktig at slikt også kommer frem. Ofte blir det hendelser og situasjoner med kritikk som komme frem.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.