Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En skremmende trussel?!

HØYHUS: – Det vil være en skjemmende vandalisme overfor alt miljø langs Bærums kystlandskap, skriver innsenderen om planene om en 200 meter høy bygning på Fornebu.

Å true seg til noe smaker av en dårlig sak.

«Vi har ingen plan B», sier Aker i et større oppsett i Budstikka 10. januar. Aker mener at et havsenter og skyskraper hører sammen.

Les også: Mener at havsenter og skyskraper på Fornebu henger sammen: – Vi har ingen plan B

Bare ordene havsenter og skyskraper sier oss at det er noe som ikke stemmer. Et havsenter som hører til på vannets overflate 0 m.o.h. har ikke noe med et monstertårn å gjøre.

Hvorfor ikke si det som det er: Vi må virkelig bygge i høyden, ellers tjener vi ingen penger!

Det er penger det dreier seg om, store fortjenester i form av hotell, leiligheter, utstillingssteder (for hva?) serverings- og konferansesteder.

Og dette må man ha for å «realisere visjonen» – det å tjene mange penger. Det er økonomien det gjelder for stedet, og mindre et havsenter.

For et havsenter kunne man lagt alle andre steder hvor det er hav, for eksempel i våre nordligste fylker hvor havet alltid har hatt sin store betydning, ikke minst nå under diskusjonen om utvinning av olje i nord. Stedene er kanskje ikke fine nok?

Det skal være hotell, boenheter, langtidsleie, kurs- og konferansemuligheter.

Har planleggerne ikke fått med seg at de befinner seg på Fornebu hvor det er allerede tre store hoteller som alle egner seg utmerket til det havsenteret har behov for?

Og to av hotellene ligger like ved – på den andre siden av Snarøyveien, noen få hundre meter unna. Og det nyeste Scandic Fornebu like ved Rolfsbukta.

Og skulle ikke dette være nok, hadde Thon-gruppen ønske om å bygge et nytt stort hotell med alle kurs- og konferansefasiliteter ved jernbanestasjonen på Lysaker. De fikk ikke lov fordi det allerede eksisterte stor nok hotellvirksomhet i denne delen av Bærum.

Og et godt råd til Aker, det er nok av ledig kontorkapasitet i Bærum, så man slipper å bygge nytt og kan spare penger.

Plan B for Aker (Røkke) bør være å begrave hele monstertårnet. Vi har ikke noe behov for et slikt tårn i Bærum.

Det vil være en skjemmende vandalisme overfor alt miljø langs Bærums kystlandskap.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Og et godt råd til Aker, les de innlegg som kommer i Budstikka, bæringer vil gjerne ha sitt miljø og sin natur harmonisert godt hvor vi kan trives, og her hører ikke et miljøfiendtlig monstertårn hjemme.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler