Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En regional stormakt

Nye Asker ble offisielt innviet 1. januar.

Nye Asker ble offisielt innviet 1. januar.

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg viser til lederartikkel 6. januar fra politisk redaktør Dag Otter Johansen, og jeg deler hans konklusjon. Det er betryggende at det i kommunestyrene i Asker og Bærum i desember ble inngått et videre formelt samarbeid som vil styrke kommunenes posisjon i Viken fylke og inn mot Stortinget. 

Fokus er rettet mot samferdsel, helse og videregående skoler. Innen helse antas å inkludere brann og redning. E18 er en felles utfordring og at utslippsfrie ferger må ta over betydelig mer av biltrafikken fra Slemmestadveien og Røykenveien hvor kapasiteten er sprengt. 

Jeg er trygg på at de videregående skolene får gode vekst- og kompetansevilkår i den nye kommunen. Det er åpenbart at disse to nabokommuner med betydelig samarbeid i flere generasjoner med et nåværende innbyggertall på ca. 250.000 vil ha en enorm stor påvirkningskraft inn mot fylke og Stortinget. 

I tillegg forventer jeg en stabil tilhørighet og synlighet fra politimyndigheten. Hurum og Røyken har tidligere tilhørt Buskerud og Sør-Øst politidistrikt. Fra 1. januar er dette avviklet til fordel for Oslo politidistrikt og lokalt politi i Asker og Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.