Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En politiker som vil bli sterkt savnet

– Han vil bli sterkt savnet av oss hobbypolitikere, skriver innsenderen om Askers tidligere varaordfører Leif Frode Onarheim (1934-2021).

– Han vil bli sterkt savnet av oss hobbypolitikere, skriver innsenderen om Askers tidligere varaordfører Leif Frode Onarheim (1934-2021).

Foto: Karl Braanaas

For mange år siden da fremtiden for Leangbukta skulle reguleres, hadde jeg en klar og viktig rolle. Derfor har jeg i ettertid fulgt nøye med utviklingen og spesielt vannspeilet rundt Hvalstrand bad. 

I flere år forsømte kommunen å legge ut badebøyer, slik det var regulert. Jeg kontaktet kommunens oppsynsmann og minnet ham om ulykken vi hadde ved kaia hvor pappabåtene i gamle dager la til. Reguleringen for badene omkranser bryggen. Oppsynsmannen ordnet opp, og badebøyer kom på plass.

Så dukket det opp en flytebrygge innenfor regulert badeområde. Bryggen ble brukt til vannskisport. Da kontaktet jeg varaordfører Leif Frode Onarheim. Jeg inviterte ham på biltur til Hvalstrand. Han takket ja. 

Ved selvsyn kunne han se bryggen i bruk. Myndig så Onarheim på meg, jeg hadde ikke gjort nødvendig research. Jeg visste bare at der skulle det ikke ligge noen flytebrygge. Hør her, Dybvik, bakteppet og bryggens historie får du på servicekontoret. Så kan vi snakkes.

På servicekontoret kjente de ikke til noen brygge. Ingen eier eller byggemelding. Tilbake til Onarheim. Hvor skal vi da gjøre av bryggen? spurte Onarheim. Jeg hadde svaret. Ved kalkovnen er det et gammelt bryggefundament, og bryggen kan fungere som gjestehavn, for det trenger vi og ikke minst restauranten. Få dager etter var bryggen flyttet.

Så skulle man tro alt var i sin skjønneste orden, men nei.

Asker og Bærums Budstikke hadde kort tid etter spalteplass på første side med herr Midtbø, kommunens mann i de fleste saker. Han var meget uenig i tiltaket. Og ikke bare det, jeg hadde blandet meg bort i ting jeg ikke hadde noe med. 

Riktig nok det, men men. Slik bryggen nå var plassert, var den skjemmende for stupetårnet, og Asker kommune skal aldri ha gjestehavn for båter, sto det skrevet.

Nå ligger bryggen der, og gledelig nok har den fått navnet Hvalstrand brygge av brukerne. Slike historier hvor Onarheim har ryddet opp er mange. Han vil bli sterkt savnet av oss hobbypolitikere. 

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.