Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En ny bærumssang vil fortelle vår historie

Bærum blir «syngende kommune». Dirigent Cecilie Due er en av to artikkelforfattere.

Bærum blir «syngende kommune». Dirigent Cecilie Due er en av to artikkelforfattere.

Foto: KARL BRAANAAS

Tusen takk for ditt flotte og sterke engasjement, Truls Bergersen! Og takk for at du henter frem «Sang til Bærum». Denne sangen og flere andre lokale sanger er en del av Bærums historie og identitet som vi skal ta godt vare på.

Bærum kommune ble en «Syngende kommune» fra 1. januar 2020. Et sangutvalg på tolv personer jobber nå med å kartlegge sangaktivitetene i kommunen og med å iverksette tiltak og aktiviteter knyttet til sang. Sangutvalget består av personer fra barnehage, grunnskole, videregående skole, eldreomsorgen, folkehelsekontoret, miljøterapeuter, musikkterapeuter, Dissimilis, Bærum kulturskole, Bærum Kulturråd og Kultur og samarbeid i Bærum kommune.

Vi som står bak konkurransen kjenner godt til at det finnes flere lokalsanger, som for eks. «Sang til Bærum», og disse sangene vil vi løfte frem i det arbeidet vi gjør. Men akkurat som Bergen har flere bergenssanger, så tror vi det blir fint at Bærum får en Bærumssang til – en helt nyskrevet som er tilpasset tiden vi lever i.

Bærum har forandret seg mye siden 1920-årene, og det er mye å skrive sang om som ikke fantes for snart 100 år siden. Befolkningen både i antall og sammensetning er også vesentlig forskjellig fra den gang da.

Musikk kan i likhet med arkitektur, kunst, mat, klær etc. formidle historien vår. Sangen fra 1920-årene forteller historien slik den var. En ny sang forteller vår historie til de som kommer etter oss.

Det hadde vært flott å få en Bærumssang med ny og fengende melodi og tekst, som også barn og unge synes er gøy å synge. En sang som vi kan samle oss om når vi fremover skal ha skoleavslutninger, allsangkonserter, korfremføringer, julegrantenning – en sang som gir oss identitet til Bærum i 2020.

I tillegg skal «Syngende Bærum» lage en Bærum-sangbok og der skal vi få med både «Sang til Bærum» og andre lokalsanger som knytter oss til det som var.

Til deg som er født og oppvokst i Bærum. Til deg som har flyttet hit fra andre steder i Norge eller andre steder i verden. Til alle i alle aldre som føler de hører litt til her i denne flotte kommunen vår; send oss ditt forslag med ny melodi og tekst til en Bærumssang. Vinnersangen blir presentert på åpningskonserten for «Syngende Bærum» i Kulturhuset 30. august 2020.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.