Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En milepæl for Bleiker og for Asker

– For Viken fylkeskommune er det naturlig og riktig at idrettsfag i Asker legges til Risenga-området, til Bleiker videregående skole. Sammen spleiser vi på Asker kommunes storstue for basketball, skriver innsenderen.

– For Viken fylkeskommune er det naturlig og riktig at idrettsfag i Asker legges til Risenga-området, til Bleiker videregående skole. Sammen spleiser vi på Asker kommunes storstue for basketball, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Nylig ble det lagt ned grunnstein for Asker kommunes storstue for basketball på Risenga.

Denne hallen er et eksempel på et godt samarbeid mellom Asker kommune og Viken fylkeskommune. Spleiselaget er et vinn-vinn-prosjekt, der alle parter oppnår mer gjennom samarbeidet enn de ville gjort hver for seg.

Siv Henriette Jacobsen (Ap) er fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken.

Siv Henriette Jacobsen (Ap) er fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken.

Foto: Morten Brakestad/Viken

Det har over tid vært økning i behovet for antall elevplasser på videregående skoler i Viken. Og behovet fortsetter å øke. Dette gjelder flere regioner, også Asker og Bærum. 

Viken fylkeskommune har derfor en rekke utbyggingsprosjekt i dette området. Ett av disse er på Bleiker videregående skole.

Utbyggingen av Bleiker ble vedtatt allerede i 2016. Bakgrunnen er både sammenslåingen av Røyken og Hurum og Asker kommune og en generell vekst i ungdomskullene. 

Bleiker er vedtatt utbygget fra 450 til 900 elevplasser. Utbyggingen er under gjennomføring, nybygg ferdigstilles høsten 2021, og ombygging skjer i 2022.

I tillegg til dagens utdanningsprogram innen yrkesfag ble det vedtatt å flytte medier og kommunikasjon fra Nesbru til Bleiker og idrettsfag fra Asker til Bleiker. Allerede høsten 2021 startet medier og kommunikasjon på Bleiker, mens overflytting av idrettsfag fra Asker starter høsten 2022.

Viken fylkeskommune har over mange år hatt behov for en ny idrettshall for idrettsfag i Asker. Idrettsfaget har hatt opplæring i en midlertidig boblehall, og forholdene er ikke tilfredsstillende. 

Viken tok tidlig initiativ til å få til et samarbeid med Asker kommune for å se om vi i fellesskap kunne få til bygging av en ny idrettshall. I løpet av 2018 ble det fremforhandlet en samarbeidsavtale som ble vedtatt i både Asker kommunestyre og den gang Akershus fylkesting.

Det er helt åpenbart at ny idrettshall skulle lokaliseres til Risenga-området. Asker kommune allerede har et komplett område for idretten med svømmehall, tennis, Askerhallen, ny ishall, eksisterende haller på Leikvoll, velodrom i regi av sykkelforbundet og nå den nye hallen under oppføring. 

For Viken fylkeskommune er det derfor naturlig og riktig at idrettsfag i Asker legges til Risenga-området, til Bleiker videregående skole.

Nå ser vi denne flotte hallen reise seg! Sammen spleiser vi på Asker kommunes storstue for basketball, med opptil 1.500 tilskuere. Våre videregående elever skal disponere hallen på dagtid, og idretten i kommunen på kveldstid, helger og ferier. 

Ny idrettshall hvor vi både spleiser på investerings- og driftsutgifter er et godt eksempel på samarbeid på tvers av forvaltningsnivå.

Det har vært og er en fornøyelse å samarbeide med Asker kommune. Vi opplever at alle vil det beste for alle parter, og så langt har dette gått på skinner. 

Planleggings- og byggeprosessen styres av kommunen, og vi er godt ivaretatt på alle måter, og våre behov og ønsker lyttes det til. Vi gleder oss til å ta i bruk den nye hallen og ser frem til et videre godt samarbeid.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.